Iskra i Budućnost otvaraju novu sezonu

Iskra na otvaranju 13. sezone Telekom 1. CFL dočekuje (danas, 17.30, Arena sport 1) Budućnost u Danilovgradu, na stadionu “Braća Velašević”, a prošle sezone je na otvaranju izgubila sa 3:0 pod Goricom.

Ali…

“Promijenili smo potpuno ekipu, filozofiju i ekipe i igre. Pokušaćemo na krilima mladosti da se suprotstavimo Budućnosti i u sezonu uđemo pozitivno”, rekao nam je trener Iskre, Aleksandar Nedović, koji respektuje protivnika.

“Maksimalno poštujem Budućnost, stavila je do znanja šta želi dovođenjem najboljeg igrača lige u posljednje dvije godine Ivanovića, lucidnog Božovića, Boričića, vraćanjem Perovića. Sigurno je da “plavi” žele da osvoje titulu, ali igramo na svom terenu”.

Kako god tim iz Danilovgrada odigra danas, jasno je da to nije “ono najbolje”

“Najzadovoljniji sam činj enicom da ekipa ima veliki prostor za napredak. Ekipa je mlada i poletna. Nalazimo se u dobrom stanju, ali to nisu naši krajnji limiti. Momci dobro rade, a kada je prisutan dobar rad, onda ima prostor za napredak”, podvukao je Nedović.

Budućnost ulazi u sezonu sa ogromnom željom da osvoji titulu, jer od moguća 24 trofeja, “plavi” u vitrinama imaju samo četiri (tri titule, jedan Kup). Premalo za najpopularni naš tim.

“Titula je cilj. Sve drugo što kažemo, bilo bi lažno”, direktan je trener Budućnosti, Zoran Govedarica, koji je prethodnog proljeća vodio Grbalj.

“Još se tražimo, ali izgledamo mnogo bolje iz dana u dan. Mislim da smo jači nego prošle godine”.

Pored šampionskog lovora, Budućnost ima još jednu misiju mora da vrati publiku na stadion.

“Nadam se da će da se vrati publika. Vremenske prilike su takve da je i za gledaoce bolje kada se igraju noćne utakmice. Kada bi bilo više noćnih mečeva i normalniji vremenski uslovi da, bilo bi više publike. A iskreno, nadam se da ćemo ih mi vratiti igrom i rezultatima”, jasan je Govedarica.

Prvi ispit je u Danilovgradu…

“Iskra je dobro organizovan klub sa dobrim igračima koje poznajemo. Ima dosta momaka iz Budućnosti, a govoriti o kvalitetima Lakića, Pejovića, Drinčića, Šahmana i dva Burzanovića je izlišno. Gledali smo ih na Zlatiboru, napašćemo tri boda”, jasan je Govedarica.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor