Inspekcija kontrolisala kovid potvrde: Zapečaćena tri objekta

Izdato je 10 prekršajnih naloga u vrijednosti od 6.050 eura iz svih oblasti nadzora koje kontroliše Turistička inspekcija

U četvrtak i petak veče Turistička inspekcija sprovela je akcijesku kontrolu ugostiteljskih objekata u Nikšiću, kada je obiđeno 46 ugostiteljskih objekata objekata i utrvrđeno 11 nepravilnosti.

– Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, podneseno je tri krivične prijave jer ugostitelji nisu obezbijedili lice koje će kontrolisati kovid potvrde (vakcinisana lica, PCR test ne stariji od 72 sata i da od preležanog virusa nije proslo vise od 180 dana, ni manje od 14 dana, brzi antigenski test ne stariji od 48 sati)- saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Pokrenut je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštoanja epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja, a odnosi se na nenošenje maski od strane zaposlenih u ugostiteljskom objektu.

– Među kažnjenim subjektima nadzora su i tri ugostiteljska objekta koja su zapečaćena jer nisu imala odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a iz istog razloga jednom objektu je izrečena mjera zabrane rada (u tom objektu se obavljaju i druge djelatnosti pa ga nije zakonski moguće zapečatiti). U ovoj akciji izdato je 10 prekršajnih naloga u vrijednosti od 6.050 eura iz svih oblasti nadzora koje kontroliše Turistička inspekcija- navode saopštenjem.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor