Injac: Trpim pritiske SDT-a, očekivali da ću da namještam konkurse kao prošlo MO

Ministarka odbrane Oliver Injac je komentarišući to što je Specijalno državno tužilaštvo tražilo od Skupštine da joj se ukine imunite radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja,  rekla da joj je čast što je goni „tužilac bivše vlasti“.

SDT je formiralo predmet protiv Injac zbog dvije krivične prijave za nezakonito zapošljavanje i zloupotrebu položaja koje je podnio nekadašnji direktor direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov.

Specijalno državno tužilaštvo zatražilo skidanje imuniteta ministarki odbrane Olivere Injac

– Čast mi je što me goni tužilac bivše vlasti. Za mene to predstavlja dokaz da strukture koje ti pojedinci štite nemaju kontakte u Ministarstvu odbrane, te da je Ministarstvo odbrane konačno postalo resor koji se vodi u skladu Ustavom i zakonom – saopštila je Injac Portalu RTCG.

Ona je navela da je u interesu javnosti da sazna sadržaj zahtjeva za skidanje imuniteta, jer je, kako je kazala, Specijalno državno tužilaštvo koje treba da goni učinioce najtežih krivičnih djela, lažno optužuje za navodno nezakonito zasnivanje radnog odnosa za dva lica u Ministrarstvu odbrane.

– Istina je u tome što mjesecima trpim pritiske Specijalne državne tužiteljke, Lidije Mitrović, koja zloupotrebljavajući službeni položaj u SDT-u, pokušava da svog sina pošalje na Vojnu akademiju u Grčku, suprotno pozitivnim unutrašnjim propisima Ministarstva odbrane. Vjerovatno je specijalna državna tužiteljka pomislila da će ovo MO, kao i ono prošlo, namještati konkurse za visoko rangirani državni i politički establišment. Tog filma vise gledati nećete – poručila je Injac u izjavi za Portal RTCG.

Izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor