Imate tragove vlage na zidovima? Evo kako da ih sanirate

Osim ružnog izgleda zidova, vlaga takođe može negativno da utiče na zdravlje zbog čega je važno što prije da sanirate ovu štetu. Evo i kako…

Bilo da se vlaga stvorila zbog pukotina u zidovima, vode koja je probila kroz loše cijevi ili sušenja veša u zatvorenoj prostoriji, ona ostavlja vidljive posljedice: zidovi postaju prekriveni crnim tačkicama ili ružnim mrljama.

Sigurni smo da tragovi i te kako smetaju, ali budite svjesni činjenice da buđ može da bude loša po vaše zdravlje, posebno ako mnogo vremena provodite u prostororiji i udišete je.

Zbog toga smo pronašli čak nekoliko rješenja koje vam mogu pomoći da je se riješite.

Hidrogen peroksid

Upotreba hidrogen peroksida je zaista široka, a najpoznatiji je po svojoj moći izbjeljivanja. Tako ga možete upotrijebiti za uklanjanje buđi sa zidova, a u tome će vam biti potreban tri-postotni hidrogen. Priprema je jednostavna – sipajte ga u bocu sa raspršivačem, a potom ga nanesite po djelovima zida koje je zahvatio plijesan. Nakon deset minuta, nježno prebršite površinu.

Alkoholno sirće

Alkoholno sirće vam takođe može pomoći u saniranju zidova na kojim se stvorila vlaga. Princip je isti, treba da ga sipate u bocu i raspršite po „kritičnim mjestima“. Sačekajte da djeluje.

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu pomiješajte sa alkoholnim sirćetom i nježno istrljajte površine zahvaćene vlagom i buđi.

Ulje čajevca

Ovo ulje će odlično izvršiti dezinfekciju, što je veoma važno kada sanirate ovakvu vrstu štete. Sve što treba da uradite je da pomiješate dvije kašičice ulja sa 45 ml vode, a potom dobijeno sredstvo sipate u bočicu. Sada ga raspršite po zidu i sačekajte da se osuši.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor