Igrači vjeruju u pobjedu protiv Bjelorusije

Crnogorski plejmejker, Derik Nidam kazao je da respektuje Bjelorusiju, ali da vjeruje da Crna Gora može do pobjede protiv Bjelorusije.

Zadovoljni uslovima u Nikšiću (foto: kscg.me)

Crnogorski košarkaši 28. juna igraće protiv Bjelorusije u Nikšiću, dok će 1. jula u Ljubljani gostovati Sloveniji.

On vjeruje u dobru partiju pred meč odluke sa Bjelorusima.

„Nijesmo još spremni, ali polako se približavamo. Znam većinu momaka sa prethodnih okupljanja, hemija je odlična i spremni smo da to odradimo. Atmosfera je sjajna, dobro se poznajemo međusobno i nadamo se da ćemo izaći na teren i stići do te važne pobjede na domaćem terenu“, kazao je Nidam.

Član stručnog štaba Boško Radović kazao je Nikola Ivanović zbog povrede propustio prva tri treninga, Nemanja Vranješ i dalje osjeća bol u peti, dok Nikola Pavlićević ima problem sa prstom šuterske ruke.

„Imamo jasan uvid u fizičku spremnost igrača, ono što raduje da je to na prilično zadovoljavajućem nivou, mnogo boljem nego što smo mi očekivali s obzirom na to da su mnogi sezonu završili prije 20 dana“, kazao je Radović.

On je naglasio da pripreme u Nikšiću odrađuju po instrukcijama selektora Zvezdana Mitrovića.

„Radimo dobro, uslovi su odlični. Imali smo problem sa Nikolom Ivanovićem koji je propustio uvodnih nekoliko treninga. Sigurno da fali i selektorovo prisustvo, sa njim je drugačije, ali mi smo tu da to odradimo na najbolji mogući način. Momci daju maksimum i rade kao da je tu“, kazao je Radović

On je naglasio da su igrači došli u mnogo boljem stanju od očekivanog i da su bazirani samo na košarku.

„Bjelorusi će biti pojačani. Amerikanac Sedler i centar Parahoski bi trebalo da budu tu prema našim saznanjima“, kazao je Radovic.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor