I GRADJANI PRIBOJA USTALI U ODBRANU LIMA, PRIBOJCI NA PROTESTU PORUČILI: Ne damo Lim(Video)

Veliki broj Pribojaca okupio se juče u centru grada na protestu protiv gradnje privatne hidroelektrane „Rekovići“ na rijeci Lim.

Iza protesta, održanog na Trgu FAP, stoji neformalna grupa Pribojaca koji smatraju da će centrala, čiji investitor je „Mini hidro investments“ negativno uticati na ekologiju i zdravlje građana.

 Trpetćemo posljedice profita koji će neko zgrtati. Hidrocentrala će smanjiti vodotok Lima na pola, usljed opadanja nivoa vode svi kanalizacioni ispusti postaće potoci do uliva u rijeku što će biti izvor zaraze, a magla koja se ionako diže sa rijeke biće duplo gušća, čime će se, kažu stručnjaci, drastično povećati broj oboljelih od astme – kaže Mladen Stiković, diplomirani pravnik, jedan od govornika na skupu.

Osim njega, masi Pribojaca koji su digli glas protiv hidroelektrane, govorili su i studentkinja glume Gala Šalipur i psihilog Saša Bjelić.

Među parolama koje su dominirale na skupu je poruka „VoLim ne dam“.

Hidrocentrala, čija je instalisana snage 6,48 megavata, na kojoj su produbljivanjem korita pripremni radovi počeli u avgustu, gradi se kilometar i po uzvodno od centra Priboja.

Grad neće imati nikakvu korist od te elektrane jer Priboj ima odlično elektrosnabdjevanje zahvaljujući hidrocentrali Potpeć. Pokrenućemo spor pred Upravnim sudom i pokušati da osporimo dokumentaciju koju su investitoru izdali državni organi – poručio je Stiković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor