I Bošnjačka stranka uz Đukanovića na predsjedničkim izborima

Bošnjačka stranka će na predsjedničkim izborima 15. aprila podržati Mila Đukanovića, kandidata kojeg je predložila Demokratska partija socijalista i podržale ostale partije vladajuće koalicije, saopšteno je iz te partije nakon sjednice Glavnog odbora.

            “Parlamentarna većina, u kojoj učestvuje Bošnjačka stranka, treba da podrži zajedničkog kandidata koji, prije svega, garantuje nastavak evropskog puta Crne Gore.  Za nas evropski put i stabilnost Crne Gore i regiona nema alternativu i sigurni smo da samo kandidat Đukanović može da doprinese tim važnim spoljno -političkim ciljevima“- saopštio je lider stranke Rafet Husović.

Kako je dodao, manjinske partije su iskreni prijatelji Crne Gore i njenim vitalnim, državnim interesima.

“Bošnjačka stranka je uvijek bila na pravoj strani. Istorija je to pokazala u proteklih 12 godina koliko postojimo – od referenduma 2006, preko donošenja Ustava, do integracija države u NATO savez i EU. Sve dosadašnje pobjede su bile zajedničke i želimo taj trend demokratskih procesa da nastavimo. Očekujemo da ćemo predsjednika države, iza kojeg smo stali, dobiti u prvom krugu“- zaključio je Husović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor