Search
Close this search box.

Humanitarni koncert ,,ZA BALŠU“

Mladi bjelopoljci članovi kluba mladih ,,Euromost“ u subotu 10.10.2020.godine, organizuju humantiranu akciju pod nazivom,,ZA BALŠU“, kazala je jedna od koordinatorki ove akcije Hana Zoronjić.
„Mladi će u subotu od 11h početi prikupljanje novčane pomoći za malog Balšu, dok od 19h organizuju koncert uz sve mjere NKT-a, na kojemu će učestvovati mladi bjelopoljci sa svojim muzičkim programom“, kazala je Zoronjićka.
Balša Marljukić ima osam ipo godina, živi u Sutomoru sa samohranom majkom Draganom i sestrom Milicom koja ima 10 godina.
Prije 4 godine Balša se operisao u Beogradu od tumora mozga.
Doktori su mu prilikom hirurškog zahvata uklonili 75% tumora a ostalih 25% su začaourili sa hemoterapijama, navela je Zoronjićka .
“Njemu su prilikom operacije, ostećeni i oćni nervi.
Balša i njegova majka u petak putuju za Tursku i trebaju tamo da ostanu godinu dana zbog terapija.
Fond zdravstva finansira troskove terapija ali smjestaj je njihov i treba im za godinu dana 25 000€ za smjestaj.
Oni su skupili 7 500€ i zbog toga smo pokrenuli ovu akciju sakupljanja novčanih sredstava, da bi sakupili ostali dio novca, navela je Zoronjićka.
Džejla Alihodžić, takodje jedna od koordinatorki Humanitarne akcije,,Za Balšu” je kazala, da su se oni pismeno obratili i Fondu zdrastva, koji im je pismeno potvrdio da Fond finansira kroz zdravstveno osiguranje samo liječenje, kao i prevoz avionske karte za Balšu i pratioca, a ukoliko se liječenje sprovodi ambulantno, troškove smještaja i hrane snosi porodica.
Ukupna suma novca koja je potrebna za Balšu je 17500 eura i očekujemo, da će naši sugradjani koliko mogu donirati za Balšu, a naravno očekujemo podršku svih u Crnu Goru, zato pozivamo sve, od gradjana, privrednika do lokalnih i državnih institucija u Crnoj Gori , da svi odvojimo samo dio novca, koji će za sve nas biti mali, a za malog Balšu veliki.

Izvor: fb stranica Euromost Montenegro

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor