„Htio sam da povrijedim Balotelija, Kapelo je manijak, Spaleti me otjerao u penziju“

Legenda Rome Frančesko Toti odgovorio je na neka vrlo zanimljiva pitanja u intervjuu za rimsku Republiku, prisjetivši se pritom vjerovatno najgoreg poteza u svojoj karijeri, kada je na utakmici protiv Intera 2010. godine namjerno šutnuo Marija Balotelija i zaradio isključenje. Princ Rima priznao je da je u tom trenutku samo želio da povrijedi tamnoputog napadača Nerazura…

„Ono kad sam udario Balotelija? Bio je to užasan prekršaj, priznajem… Želio sam da ga povrijedim! Ali on je provocirao godinama. Vrijeđao je i mene i navijače Rome. Onda sam u jednom momentu eksplodirao. Zanimljivo, niko od Interovih igrača nije prišao da se raspravlja sa mnom. Dok sam napuštao teren Majkon mi je čak ‘bacio kosku’. Čini mi se da čak ni među svojim saigračima nije bio omiljen, da ih je iritirao“.

Stara je priča da je Totija još kao dijete želio Milan, ali…

„Istina je, imao sam 12 godina. Tada je moja majka rekla – ne. Ona je bila staromodna, uplašena žena. Otac je radio sve vrijeme, a ona brinula o meni. Željela me je samo za sebe“.

Za Frančeska Totija vezuju se navodne priče da nije želio da Roma dovodi velike zvijezde, kako bi uvijek on bio u centru pažnje…

„Ja ih nisam želio? To su gluposti! Razlog je bio ograničen budžet, a ne ja. Uostalom, pokušao sam da ubijedim Ibrahimovića i Ronalda da Limu da dođu“.

Kapelo?

„Nikada niste u pravu kada razgovarate sa njim. Puno zna i njegova uvijek mora da bude posljednja. Ako proleti golub, on će reći da je galeb i dokazaće vam to. Tvrdoglavi perfekcionista. Čak bih rekao manijak“.

Javnost mnogo više zanima problematični odnos sa Lučanom Spaletijem. Ovoga puta Toti je bio bez dlake na jeziku:

„Spaleti? On je taj koji me je otjerao u penziju“.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor