Hodžić i Raković zaustavljeni u četvrtfinalu

Crnogorski karate reprezentativci, Mario Hodžić i Marina Raković, u četvrtfnalu završili su takmičenje na turniru Serije A u Salcburgu.

Hodžić je u kategoriji do 67 kilograma bio slobodan u prvom kolu, u drugom je savladao Italijana Luku Diaguija 8:1, u trećem Zokhidova Gofurjona iz Uzbekistana 4:2, a u četvrtom Slovaka Mateja Homola 1:0.

Bio je bolji i od Francuza Aleksisa Raspilara 4:1.

U četvrtfinalnoj borbi poražen je od Japanca Hirota Gomija, zahvaljujući pravilu da kod neriješenog rezultata za pobjednika se proglašava borac koji je osvojio prvi poen.

Gomio nije uspio da izbori finale, čime je Hodžiću zatvorio vrata repesaža.

Raković je u kategoriji do 68 kilograma bila slobodna u prvom kolu, u drugom je savladala Ruskinju Ingu Šeroziju 1:0, u trećem Engleskinju Žasmin Pomeroj 4:0, a u četvrtom Egipćanku Fatmu Jimlmaz 3:2.

U meču za polufinale izgubila je od Njemice Johane Knir 4:0, koja je kasnije osvojila bronzanu medalju.

Od ostalih crnogorskih takmičara Jelena Maksimović i Ksenija Bujić zaustavljene su u trećem, Vladimir Jović i Stefan Gojčević u drugom, a Ksenija Rajović u repesažu.

Maksimović je u kategoriji do 61 kilogram bila slobodna u prvom kolu, u drugom je savladala Azru Bašić iz Bosne i Hercegovine (BIH) 3:0, dok je u trećem izgubila od Engleskinje Džojsi Vilijams 4:1.

U istoj kategoriji Rajović je na startu izgubila od Japanke Majumi Someje 6:0, koja je plasmanom u finale povukla u repesaž.

Na startu borbe za bronzanu medallju, sudijskim izjašnjavanjem, izgubila od Makedoke Veronike Kostovske.

Bujić je na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma pobijedila Čaimu Buaziz iz Tunisa 3:2, u drugom Engleskinju Keit Karvačinski 2:0, dok je u trećem izgubila od Šveđake Lize Rasmunsen 2:1.

Jović je u kategoriji do 75 kilograma bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom izgubio od Bjelorusa Ivana Karabua 2:1.

U istoj kategoriji Gojčević je bio slobodan na startu turnira, a u drugom kolu sudijskim izjašnjavanjem izgubio od Čileanca Matijasa Fuentesa Rodrigeza (0:0).

U nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, na tatami će karatistkinje u kategorijama do 55 i preko 68, odnosno karatisti do 60 i 84 i preko 84 kilograma.

Od crnogorskih takmičara nastupiće Nenad Dulović (do 60, Omladinac), Nikola Malović (do 84, Onogošt), Predrag Smolović (do 84 Onogošt), Almir Cecunjanin (preko 84, Budućnost), Luka Ivanović (preko 84, Omladinac), Ana Drašković (do 55, Omladinac) i Dragana Konjević (preko 68, Omladinac).

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor