Hapšenja zbog droge u NK i KO

Policija je uhapsila A.M.(26) iz Nikšića nakon što je u njegovom stanu našla dva sa supstancom za koju sumnjaju da je heroin, 16 tableta buprenorfina i 4 ručno pravljene cigarete u kojima je bila, kako sumnjaju, marihuana. Kotoranin L.I.(21) lišen je slobode u odvojenoj akciji, nakon što je kod njega pronađena marihuana.

Nikšićka policija je uhapsila A.M.(26), nakon što je u njegovom stanu pronašča 62 pakovanja sa sadržajem praškaste svijetlo braon boje, za koju se sumnja da je heroin, 16 tableta buprenorfina i 4 ručno pravljene cigarete sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je o marihuana.

„Pronađena i oduzeta materija je poslata u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu koji je naložio da se A.M. liši slobode i da mu se sprovede na dalju nadležnost zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, istakli su iz policije.

Kotorska policija je uhapsila sugrađanina L.I.(21) jer je u njegovom rancu pronašla paketić s marihuanom, težak 27.5 grama.

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor su juče, u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge marihuana na području Opštine Kotror, lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Službenici Odsjeka i OB Kotor su, istog dana u popodnevnim časovima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršili pretres stana i drugih prostorija koji koristi L.I. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli staklenu teglu u kojoj se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 988,4 grama.  Ukupna težina pronađene i oduzete droge je 1016 grama. Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzićki centar radi vještačenja“, istakli su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu koji je naložio da se L.I. liši slobode i da mu privede zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor