Gvardiola završio tri pojačanja za ljeto

Titula je već osvojena, Siti se bori na ostalim frontovima, ali Gvardiola planira tim za sljedeću sezonu.

Već vjerovatno znate, Brazilac Fred iz Šahtjora je dogovoren transfer, potvrdio je i dobro upućeni Mirčea Lučesku, fudbaler „Rudara“ će se preseliti u PL za oko 45 miliona eura.

On će u rosteru zamijeniti Jaju Turea kome ističe ugovor, a vrlo je moguće i da Fernandinjo napusti klub.

Drugi igrač sa kojim je završen posao je mladih holandski reprezentativac Filip Sandler. Momak koji je prošao školu Ajaksa je standardan u Cvoleu, ima 20 godina igra na mjestu štopera, za njega je plaćeno oko 3 miliona eura, i on će popuniti štopersku liniju, kako sada stvari stoje, uz Stounsa i Laporta, to je budućnost Sitija, naravno u perspektivi Holanđanin će zauzeti mjesto kapitena Kompanija koji nikako da se izbori sa povredama.

Treće pojačanje biće mladi igrač Pari Sen Žermena Klaudio Gomeš. Momak igra za omladinsku reprezentaciju Francuske, otići će praktično kao slobodan igrač narednog ljeta kada napuni 18 godina. U Parizu su ljuti, ali mu je Siti ponudio bolje uslove.

Šta će još učiniti Gvardiola na ljeto?

Odustao je od Mareza, ne zbog sume već ponašanja Alžirca, kažu da ga je iznervirao štrajk fudbalera „Lisica“ i smatra da se ponio neprofesionalno.

Tražiće još lijevog beka, ako Danilo ode iz kluba, pošto nije zadovoljio i poslije povrede Mendija nije ni uspio da se izbori, pa je Fabijan Delf igrao na toj poziciji.

U napadu neće biti promjena, nema ni govora o odlasku Aguera, iako se pominjao Dibala, a Gvardiola nema namjeru da vrši neka velika pomjeranja u timu…

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor