Gusinje: U napuštenoj kući pronašli 110 kg skanka

„Službenici SGP Plav su juče 13:30 sati, na području desnog Grnčara, zaseok Lazi, Opština Gusinje, u napuštenoj kući koja je vlasništvo pokojnog V.I, pronašli jedan najlonski džak i četiri veće crne torbe, od kojih je jedna bila otvorena. Pregledom torbi pronađeno je 105 većih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 110,5 kilograma“, navodi se u saopštenju.

O događaju  obaviješten državni tužilac u Višem  državnom  tužilaštvu  u Bijelom Polju, koji se izjasnio da se torbe i džak izuzmu sa lica mjesta i dostave u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz policije su saopštili da preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koja su sakrila 110,5 kg skanka u napuštenoj kući u cilju dalje prodaje.

„Podsjećamo da su službenici SGP Plav i Odsjeka 04.10.2017. godine lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policijski službenici intenzivno tragaju za još dva lica osumnjičena za ovo krivično djelo. Prekjuče su policijski službenici naime, oko 13:00 časova, prilikom obilaska reona desnog Grnčara, tačnije planine Godilje, na šumskom makadamskom putu iz pravca Republike Albanije naišli na tri lica koja su vodila konja natovarenog sa pet velikih torbi“, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su, kako se dodaje, pokušali da izvrše kontrolu ovih lica, ali su se oni dali u bjekstvo.

„Nakon kraće potjere i pregleda terena policijski službenici su lišili slobode L.R. (29) iz Podgorice. Kod osumnjičenog je pronađeno pet velikih torbi u kojima su se nalazila 122 veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa sknak, ukupne težine 128,4 kilograma. Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. L.R. je lišen slobode i priveden je državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo“, podsjećaju iz policije.

Iz Uprave policije su podsjetili da su isti službenici dan ranije na udaljenosti od nekoliko kilometara od ove lokacije pronašli 128,4 kilograma skanka.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor