Grbić 12 sati proveo sa imigrantima

Od imigranta do priprema sa šampionom države. Ili drama sa srećnim krajem. Tako se najkraće može opisati jučerašnji dan Petra Grbića.

Budućnost je stigla na aerodrom u Istanbul, krenula za Antaliju na pripreme, a najveće pojačanje “plavih” je zadržano zbog radne i boravišne takse. U suštini, za sve je “kriv” Akhisar, klub u kome je 29-godišnji ofanzivac igrao od j anuara 2016. do povratka u Budućnost (decembar 2017). Akhisar i Adana u kojoj je bio na pozajmici nisu produžili brzonogom krilu dozvolu uprkos tome što su bili u obavezi.

Grbić je na granici Turske sa Grčkom platio novčanu kaznu zbog “radne i boravišne dozvole”, ali to nije bilo dovoljno da mu se odobri ulazak na tursku teritoriju. Zato ga je imigraciona policija zadržala na istanbulskom aerodromu

Međutim, Budućnost je kao klub “stupila u kontakt sa svim relevantnim institucijama Crne Gore, ali i Ambasadom Turske u Crnoj Gori, te Ambasadom Crne Gore u Turskoj” i slučaj je riješen. Grbić se sinoć posljednjim letom iz Istanbula za Antaliju uputio na pripreme, gdje ga čekaju saigrači i trener Vladimir Vermezović.

Šampion države je u saopštenju zahvalio “relevantnim institucijama Crne Gore i osoblju Ambasade Turske u Crnoj Gori”, a “glavni akter” priče se javio Dnevnim novinama prije ulaska u avion…

“Cijelih 12 sati sam bio u bukvalno pritvoru, a oko mene sve imigranti. To je jedno neprijatno iskustvo, ali vjerujem da ću iz cijele situacije izaći jači. Ne samo ja, nego cijeli klub i igrači. Klub je stvarno uložio ogromne napore, a i poruke podrške su stizale od šefa Vermezovića i saigrača”, rekao nam je Grbić, koji je mislio da je sve riješeno…

“Naravno da sam mislio. Ne mogu da vjerujem da mi je Akhisar priredio nešto ovakvo. Već sam ih tužio Fifi zbog dugovanja, a ovo je još jedan argument što ide meni u korist. Iskreno, kada sam 11. decembra platio tu kaznu mislio sam da je sve riješeno”.

Grbić zna da se klub angažovao na svim nivoima…

“Hvala klubu, treneru, saigračima… Ali veliko hvala i Aleksandru Bogdanoviću, našem ministru kulture koji se zauzeo za mene kod ambasadora Turske”, podvukao je fudbaler Budućnosti, koji će početi već danas da trenira sa “plavima” uprkos maloj povredi.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor