Gradnja Muzičkog centra u završnoj fazi, slijedi osnivanje hora, kamernog i narodnog orkestra

Rekonstrukcija bivšeg Doma JNA u Podgorici, u kojoj će biti smješten Muzički centar Crne Gore, ulazi u  završnu fazu. Radovi će biti završeni u toku 2018. godine, a kada se useli, Muzički centar osnovaće hor, kamerni i narodni orkestar, rečeno je na sastanku direktora te institucije Žarka Mirkovića i ministra kulture Aleksandra Bogdanovića.

Bogdanović je naglasio da je neophodno ubrzati sve preostale aktivnosti kako bi Muzički centar što prije dobio reprezentativni prostor i adekvatne uslove za obavljanje koncertne djelatnosti.

Pored toga, prema riječima Živkovića, Muzički centar će, po useljenju u zgradu nekadašnjeg Doma JNA, imati uslove za obavljanje pedagoške djelatnosti.

Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je Crnogorski simfonijski orkestar tokom proteklih godina prerastao, kako je kazao, u “ansambl visokog nivoa”, o čemu svjedoče brojni istaknuti, domaći i inostrani umjetnici koji su u njemu nastupali.

Sagovornici su istakli značaj saradnje Muzičkog centra i Crnogorskog simfonijskog orkestra sa srodnim institucijama u regionu, kao i njihovo učešće u projektima regionalne saradnje.

“Bogdanović je pohvalio dosadašnje aktivnosti ove ustanove na međunarodnom planu i istakao da u partnerstu sa Ministarstvom kulture može još značajnije raditi na obezbjeđivanju sredstava iz međunarodnih fondova za realizaciju projekata”, saopšeno je iz ministrovog kabineta.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor