Građani podnijeli prijavu protiv predsjednika Opštine Žabljak

Stanari iz Ulice Svetog Save na Žabljaku, na čijem zemljištu je, na samo nekoliko metara od stambeno-poslovnog objekta, izgrađena trafostanica, podnijeli su krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Veselina Vukićevića, piše Dan.

    Veselin Vukićević

Oni su naveli kako sumnjaju da je Vukićević izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika. Vukićević je u izjavi za Dan negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret u prijavi podnesenoj prošle sedmice Specijalnom državnom tužilaštvu.

Advokat Vladimir B. Milošević, koji je u ime stanara podnio prijavu, naveo je da je postoje osnovi sumnje da je Vukićević protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavio drugima korist u vrijednosti većoj od 40 hiljada eura, a nanio štetu budžetu države i Opštini Žabljak.

Prijavu su podnijeli iz razloga što sumnjaju da je Vukićević preduzeću Erlang iz Nikšića pribavio korist, tako što ta firma nije izmjestila trafostanicu TS 10/04kV, na šta je bila obavezana odlukom iz marta 2009. godine, već je nakon sedam godina izmještanje započela firma Javel iz Danilovgrada, a taj posao je finansirala opština.

Firma Javel je izabrana preko postupka javne nabavke, a Opština je 360 hiljada utrošila za nabavku izgradnje saobraćajnice, fekalne kanalizacije i izmještanje trafostanice.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor