Građani kazali da ostaju na Belvederu i tokom noći

Građani su blokirali prilaze Cetinju, iz pravca Podgorice i Budve, kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC, na ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. Na cetinjskom trgu trenutno je mirno. Okupljeni na barikadama na Belvederu poručuju da to mjesto ni tokom noći neće napustiti.

Kruševo ždrijelo mjesto je nove blokade puta između Cetinja i Podgorice u blizini restorana Belveder. Građani su uspjeli da istovare gume a ispred guma nalaze se i betonske blokade i kamenje. Ispred guma su građanske aktivistkinje iz Prijestonice i drugih crnogorskih gradova. One su u znak protesta sjele na ulicu.

Kako javlja dopisnica Radija Crne Gore na tom mjestu nema pripadnika Uprave policije. Građani su iza blokada od guma dovezli su svoje automobile.

Još jedna blokada sa gumama nalazi se nedaleko od Kruševog ždrijela na putu koji vodi ka Lipskoj pećini.

Građani su reporterki Radija Crne Gore kazali da se plaše da će policija pokušati da ih rastjera, i dodali da namjeravaju da tu ostanu čitave noći.

Grupa građana probila je danas policijsku blokadu koja je bila na kružnom toku, na ulazu u Cetinje, a potom su na ulicu prosuli kamenje, i tako blokirali saobraćajnicu od Podgorice do Prijestonice.

Oni su uzvikivali „Ovo je Crna Gora“ i “ E viva Montenegro“, „Nije ovo Srbija“.

Kako javljaju reporteri Javnog servisa, nešto kasnije probijena je i blokada kod stare vatrogasne. Veliki broj građana je trenutno blokirao ulaz u Cetinje kod kružnog toga. Sa druge strane policija je blokirala puta ka Budvi, a tu je i grupa građana napravila blokadu.

Policija se sklonila sa blokade puta ka Budvi. Građani su kazali da je postignut dogovor da se povuku i jedni i drugi. Ipak građani su još uvijek prisutni na tom mjestu a veća grupa njih pošla je ka drugoj blokadi na Kruševom ždrijelu.

Građani su potom probili i policijsku blokadu kod stare vatrogasne, javljaju naši reporteri. Cilj blokade saobraćajnica je da se onemogući dolazak sveštenstva SPC na ustoličenje u Cetinjskom manastiru.

Građani poručuju i „Neće Joanikije na Cetinje“.

Kod restorana „Belveder“ građani su postavili barikadu napravljenu od guma.

Ranije danas na Cetinju građani su uklonili dio zaštitne ograde ispred Dvora Kralja Nikole.

Kako je saopšteno TVCG iz Uprave policije na Cetinju je brzom reakcijom uspostavljena kontrola, a u toku su policijske mjere i radnje.

Izvor: RTCG

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor