Gostovanja ambijentalne predstave „Enciklopedija mrtvih“ po novelama Kiša

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore realizuje projekat gostovanja ambijentalne predstave „Enciklopedija mrtvih“ po novelama Danila Kiša iz istoimene zbirke, nastale u produkciji Korifej teatra iz Kolašina i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje.

Realizacija projekta je predviđena za kraj aprila i početak maja.

Predstava će se igrati u ambijentu srednjih škola. Po novelističkim pričama ,,Enciklopedije mrtvih“ Danila Kiša, jednom od kapitalnih djela južnoslovenske književnosti, nastala je ambijentalna predstava, koju su na radionicama u sklopu Međunarodnog festivala alternativnog teatra Korifej u Kolašinu sa profesorom Feridom Karajicom napravili studenti Glume FDU Cetinje i nekoliko svršenih glumaca.

Predstava je izvedena dva puta u ambijentu zgrade stare Osnovne škole u Kolašinu gdje je i bila premijera, pa se tako rodila ideja da predstavu treba izvesti u školskim objektima u Crnoj Gori.

Glumačku podjelu čine: Jelena Đukić, Anđelija Rondović, Milica Šćepanović, Vanja Jovićević, Anđela Radović, Marko Todorović i Vukan Pejović. Režiju potpisuje profesor Ferid Karajica, organizator je Zoran Rakočević i producent Jelena Odalović.

Predstava će se pored Kolašina, igrati u Beranama, Cetinju, Nikšiću, Budvi, Podgorici i Danilovgradu.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor