Golubović najavio intezvnu građevinsku sezonu

Prema riječima predsjednika opštine Pljevlja Igora Golubović u narednom periodu u Pljevljima će biti intezivirani građevinski radovi. On je za RTV Pljevlja kazao da lokalna uprava ima novca ta radove iz sredstava koja se izdvajaju za ekološku taksu.

 

Počeću redom, radimo projekat rekonstrukcije ulice Velimira Jakića. To je ulazna ulica u grad koja je u lošem stanju, ne samo kolovoz, već i infrastruktura ispod nje je jako loša, tako da nije bez razloga toliko zakrpa na ulicama, toliko popravki od strane Vodovoda. Znači radimo novi vodovod, novu kanalizaciju, novu elektroinstalaciju. Takođe smo radili projekat rekonstrukcije kružnog toka kod Pošte, rekonstruisaćemo park ispod Pošte, rekao je Golubović.

Predsjedik Opštine istakao je da će se lokalna uprava baviti rekonstrukcijom vodovodnih instalacija.

-U Zlatiborskoj Ulici smo već počeli, u Boračkoj Ulici takođe, radićemo i u Ulici Vuka Karadžića. Radimo atmosfersku kanalizaciju u Ulici Kralja Petra, onda u ulici od Vukove česme do Uroša Ružičića. Počeli smo aktivnosti na realizaciji fekalnog kolektora u Dolovima 2, jedan ovogodišnji problem koji rješavamo i koji smo već dosta riješili. Izgradnju atmosferske kanalizacije Dolovi 3 i Dolovi 2, u naselju Guke. Kao što sam rekao izgradnju Ostroške ulice na Gukamai popravku gradskih ulica, rekao je ta RTV Pljevlja predsjednik Golubović.

Golubović je kazao da će se, u okviru profesionalnih mogucnosti, odnosno znanja, u dijelu objavljivanja tendera same brzine njihove realizacije, truditi koliko mogu.

Takođe dosta aktivnosti ćemo posvetiti izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Komini, u kojem se radi projektna dokumentacija, onda u naselju Radosavac, i u jednom novom naselju iznad Ševari. Tako da ima dosta aktivnosti, i ovu priliku koristim da zamolim Pljevljake da nas baš toliko ne kritikuju, malo strpljenja za vozače. Ovih dana imamo realizaciju projekta popravku gradskih ulica. Izvođač kojeg smo izabrali ove godine je nov, ali i baš iz razloga da se dokaže je krenuo u intenzivnu pripremu asfaltnih površina za asfaltiranje i nadam se da ćemo već iduće nedelje, ako ne bude toliko kiše ući u realizaciju asfaltiranja u gradu, rekao je predsjednik opštine Pljevlja.

On je osvrnuo i na radove na seoskom području.

-S druge strane, za sela nas čeka nastavak prošlogodišnje realizacije asfaltiranja lokalnih puteva. Mašine “Lokalni putevi” su već na terenu za popravku lokalnih puteva. Mislim da u narednih par dana završavamo Šula, prebacujemo se posle toga na Bobovo, i iz Bobova idemo u Krupice. Tako da dosta toga se radi, ali u okviru mogućeg i realnog, zaključio je Golubović.

 

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor