GI Sacuvajmo rijeke CG: Ministarstvu kapitalnih investicija i ’’investitorima’’ mora da je jasno da nećemo odustati od odbrane naših rijeka i naših Ustavom zagarantovanih prava

Povodom današnjih namjera investitora u Barama Kraljskim i pokušaja nastavka radova na izagradnji mHE i u Rečinama,  želimo poručiti Vladi, Ministarstvu kapiralnih investicija i ’’investitorima’’,da im mora biti jasno da nećemo odustati od odbrane naših rijeka, i ustavom zagarantovanih prava, prava na vodu, prava na život i zdravu životnu sredinu.
Pozivamo Vladu i nadležna ministarstva da što hitnije raskinu nezakonite ugovore, zaustave izgradnju mHE,  zaštiti životnu sredinu, prava i živote mještana i ekoloških aktivista koji su pod stalnim priticima.
Pozivamo Vladu da prestane da trguje sa našim rijekama i povlađuje interesima ’’investitora’’, pa bio on sin predsjednika države, ili kum nekog drugog političkog fukncionera.
Mi Grupa građana i ekoloških aktivista iz Sačuvajmo rijeke Crne Gore izražavano snažnu podršku mještanima Bara Kraljskih i Rečina koji se već godinu dana bore za opstanak svojih sela i očuvanje naših zajedničkih priordnih i neotudjivih resursa i nećemo odustati boriti se sve dok naše rijeke ne budu sačuvane od bahatih tajkuna i neodgovrnih političara.

Pozivamo i Zaštitnika ljudskim prava da odgovori i ispita pritužbu o kršenju ljudskih prava, koja je podnijeta od Eko-tima i WWF Adrije, još u decembru mjesecu i reaguje na očigledno kršenje ljudskih prava.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor