Galić: Ukida se nacionalna Kovid potvrda za ulazak u tržne centre, poslovne prostore

Od subote, 9. oktobra ukida se Nacionalna digitalna Kovid potvrda kao uslov za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne zgrade koje imaju preko hiljadu metara kvadratnih prostora, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa Kovid-19.

Direktor Instituta za javno zdravlje na današnjoj konferenciji je kazao broj novooboljelih od novog korona virusa u posljednje dvije sedmice (od 23. septembra do 6. oktobra) opao je 40 odsto u odnosu na dvije sedmice prije tog perioda (od 9. septembra do 22. septembra).

Broj hospitalizovanih 5. oktobra je oko 11 odsto manji u odnosu na 9. septembar – kazao je Galić.

U posljednje dvije sedmice ukupan broj preminulih je za oko 18 procenata manji u odnosu na ukupan broj preminulih dvije sedmice ranije, dodao je on.

Shodno svemu, Vlada Crne Gore je odlučila da mjere u borbi protiv korona virusa budu prilagođene stanju na terenu. Stoga, od subote, 9. oktobra ukida se Nacionalna digitalna Kovid potvrda kao uslov za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne zgrade koje imaju preko hiljadu metara kvadratnih prostora.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor