Funkcioner DF-a Milan Knežević otići će sjutra dobrovoljno na izdržavanje zatvorske kazne

Tim povodom, poslanik DF-a Strahinja Bulajić saopštio je da se taj opozicioni savez neće vraćati u parlament dok je Knežević u zatvoru.

       On je na današnjoj sjednici parlamenta saopštio da je DF odustao od planiranih mjera otpora.

„U svjetlu činjenice koju je saopštio predsjednički kandidat Mladen Bojanić, da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građanima, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizacije protesta, kako bi dali doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima“, saopštio je Bulajić.

On je podsjetio da je Knežević „prvi predsjednik jedne parlamentarne stranke, koji će na osnovu montiranog sudskog postupka biti utamničen u spuškom zatvoru“.

Namjera je, smatra Bulajić, jasna. A to je, kako je rekao, „da se kroz ovaj slučaj hapšenja protivnika režima pokuša zaplašiti slobodna Crna Gora“.

„Žrtva Milana Kneževića i drugih slobodnih ljudi ostaće upisana krupnim slovima u istoriji ove zemlje. Sigurno smo da će ovaj potez DF-a snažno doprinijeti pobjedi Bojanića. Mi čvrsto vjerujemo u njegove procjene“, rekao je Bulajić.

Saopštio je da bi „bilo kakav vid radikalizovanja političke situacije i pružanja otpora hapšenju predstavljao željenu situaciju za režim“.

„Uvjereni smo da smo ovom odlukom dali snažnu podršklu našem kandidatu Mladenu Bojaniću i podržali većinski interes Crne Gore koja želi demokratske promjene“, rekao je Bulajić, koji je pozvao sve političke aktere da prate primjer DF i učine sve što je potrebno „da sačuvamo slogu i omogućimo pobjedu Bojanića“.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor