Fudbalska Crna Gora traži nove izbore na sjeveru

Fudbalska Crna Gora, koju sačinjavaju bivši igrači, a sada treneri i sportski radnici, obratila se novim saopštenjem za javnost.

U njemu navode da žele da obavijeste javnost i skrenu pažnju na nekoliko stvari vezanih za trenutnu situaciju oko izbora na nivou FSCG i oko stvarnog stanja u kom se nalazi najmoćnija sportska institucija u Crnoj Gori.

– Inspekcija za sport je između ostalog naložila FSCG i predsjedniku saveza kao odgovornom licu, da u roku od 30 dana organizuje novu sjednicu skupštine UK FSCG Sjever, obavještenjem od 07.06.2021. kao i rješenjem od 11.06.2021. Kako pomenuta institucija ćuti i još uvijek nije ništa preduzela povodom date direktive od nadležnog inspekcijskog organa, tim povodom postavljamo nekoliko pitanja vezanih za to kao i za stvarno stanje u ovoj instituciji:

-Zašto FSCG nije postupio po nalogu inspekcije za sport i zakazao novu sjednicu skupštine UK FSCG Sjever?

-Zašto FSCG nije postupio po nalogu inspekcije za sport i zakazao novu sjednicu skupštine UK FSCG Sjever?

-Zašto je ponovljena sjednica udruženja trenera Sjever odrađena na identičan način kao već poništena bez javnog poziva i poziva svih trenera iz klubova sjeverne regije?

-Zašto je FSCG na listi najvećih poreskih dužnika Uprave prihoda i carina? (Saznanje iz saopštenja Uprave i iz intevjua direktora Uprave). Kada će nadležni organi ispitati poslovanje FSCG i utvrditi stvarno činjenično stanje ove sportske organizacije?

-Zašto je FSCG potrebna podrška istaknutih političkih lica, poput partijskih čelnika prilikom izbora u regiji Centar i regiji Sjever, kao i ostalih partijskih aktivista koji su obezbjeđivali podršku čelniku FSCG ispred klubova na nivou regija? Zašto IO FSCG od 12 članova ima 10 visokih partijskih zvaničnika?

-Šta je sa infrastrukturnim objektima koje je samostalno ili u saradnji sa lokalnim samoupravama gradio ili izgrađuje FSCG? Kada će ti projekti doći na provjeru kod nadležnih organa koji se bave pitanjima odrađenih konkursa, sastava komisija za odlučivanje, istih izvođača radova, probijenih rokova, uvećanja cijene koštanja… (Kuća fudbala, stadion na Cetinju, izgradnja tribina na više stadiona)

-Ko su sve zaposlena lica i sa kojim stručnim zvanjima na pozicijama u okviru raznih odjeljenja FSCG?

-Kako se i ko vrši izbor stručnih lica, se lektora i trenera, kao i igrača po selekcijama FSCG?

Ima još mnogo pitanja koja želimo postaviti, a ticu se organizacije liga, sistema takmičenja, rejtinga lige, kvaliteta i rada sa mladim igračima, rezultata selekcija, pomoći klubovima, stručnoj organizaciji i edukaciji… A o tome ubrzo, nekom drugom prilikom -kaže se u saopštenju Fudbalske Crne Gore.

Izvor: CdM.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor