Search
Close this search box.

(FOTO) Martovska potrošnja struje sedam odsto viša od februarske

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u martu preuzeli ukupno 259.296.520 kWh električne energije, što je sedam odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom istog perioda prethodne godine. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja (Region 2).

Foto: juznevesti.com
Foto: juznevesti.com

Očitano je ukupno 395.073 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u martu realizovale 2.434 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 337 hiljada eura.

Foto: CEDIS
Foto: CEDIS

Na distributivnu mrežu je tokom marta priključeno 1.072 nova korisnika.

Tokom prethodnog mjeseca završeni su 50 hiljada eura vrijedni radovi na izmještanju niskonaponske mreže na područu Ulcinja. U toku su radovi na rekostrukciji dalekovoda 35 kV „Ribarevine – Šćepanica“, za koje je izdvojeno 217 hiljada eura. Takođe, u toku je i postupak javne nabavke za realizaciju projekta izgradnje trafostanice 35/10kV “Tri Krsta” u Tivtu čija je vrijednost procijenjena na oko dva miliona eura.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore su ugrađena 23 nova, elektronska brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 338 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 420 hiljada korisnika na području Crne Gore.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor