Fim Gojka Berkuljana “Iskra“ u Cineplexxu

Bioskopska premijera filma “Iskra”, mladog crnogorskog reditelja Gojka Berkuljana zakazana je za četvrtak, 10. maj,  u 20 sati u bioskopu Cineplexx Delta City.

Premijeri će prisustvovati dio glumačke i autorske ekipe filma.

Iskra je triler koji se odvija u više vremenskih tokova i kroz intrigantan nestanak glavne junakinje, podsjeća nas da se od prošlosti ne može pobjeći, a ni očekivati budućnost bez posljedica.

Priča o društvu čije su tamne strane odavno napustile margine i ušle u svakodnevicu običnog čovjeka, nažalost jeste priča sa kojom se svi možemo jako lako identifikovati.

Film je do sada prikazan na više festivala među kojima Filmskom festivalu u Herceg Novom, Zagreb Film Festivalu, Podgorica Film Festivalu i Beogradskom Festu.

Filmska kritika je jednoglasna – da se radi o vanserijskom žanrovskom ostvarenju, o filmu koji po tonalitetu i strukturi najviše podsjeća na skandinavske trilere, svrstavajući ga u sam vrh crnogorske kinematografije.

Uloge u filmu tumače Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić, Aleksandar Gavranić, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Mišo Obradović, dok scenario pored Berkuljana potpisuje i Ana Vujadinović.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor