Filmski festival u Veneciji otvara “First man“

Film “First Man’’(Prvi čovjek) režisera Damijena Šezela u kojem glavnu ulogu tumači Rajan Gosling, otvoriće 75. Internacionalni filmski festival u Veneciji, koji počinje 29. avgusta.

Ovaj film predstavlja godine prije Apollo 11 misije iz 1969. kada je Nil Armstrong postao prvi čovjek koji je šetao Mjesecom.

“First Man“ je baziran na zvaničnoj biografiji Armstronga koju je napisao Džejms R. Hensen, a glavne uloge tumače Kler Foj, Korej Stol, Kajl Čendler i Džejson Klark.

Ostvarenje iza kojeg stoji Universal Pictures u bioskope stiže 12. oktobra. To će biti drugi Šezelov film koji je otvorio Venecijanski festival, što mu daje značajne preduslove za osvajanje prestižnih nagrada.

Naime, isti slučaj je bio i sa Šezelovim filmom „La La Land“ u kojem Gosling takođe igra glavnu ulogu, a koji je 2016. dobio 14 nominacija za Oskara.

Pričajući o svom novom ostvarenju, Šezel je kazao:

„Ono što me je fasciniralo kod Nila Armstronga je to što je on neka vrsta misterije. Za nekoga ko je postigao nešto što je širom svijeta poznato kao najveće dostignuće i čije ime svi znaju, taj čovjek je pomalo enigma“

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor