Filmska revija “Svjetska književnost na filmu“ u KIC-u

Od 2. do 5. aprila  KIC “Budo Tomović“ organizuje reviju “Svjetska književnost na filmu VI” u čast obilježavanja Svjetskog dana knjige.

Filmovi će biti prikazani u sali DODEST, od 20 sati.

Adaptacija Forsterovog klasika film “Hauardov kraj” (1992) nastao u režiji Džejmsa Ivorija koji pažljivo i detaljno pokazuje pogubnu i rigidnu klasnu svijest britanskog društva s početka 20. vijeka, otvoriće reviju u ponedjeljak, 2.aprila.

Film zasnovan na istoimenom romanu Henrija Džejmsa “Krila golubice” (1997) na repertoaru je utorak, 3.aprila, a govori o siromašnoj aristokratkinji koja će učiniti sve kako bi osigurala život sa muškarcem do kojeg joj je stalo.

Projekcija filma “Ostaci dana” (1993) reditelja Džejmsa Ivorija predviđena je za srijedu, 4. aprila, a u njemu svijet glavnog batlera, rukovođen lijepim ponašanjem i konvencionalnim mjerilima vrijednosti biva poljuljan dolaskom kućepaziteljke koja se u njega zaljubljuje.

Posljednji dan revije, četvrtak, 5.april biće u znaku filma “Odsjaji u zlatnom oku” (1967) Džona Hjustona, a riječ je o drami koja prati šest glavnih likova, njihove padove, opsesije i najmračnije žudnje.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor