Federer: Ovo je nevjerovatno putovanje…

Rodžer Federer, najbolji teniser svih vremena, rekao je poslije pobjede nad Haseom i prvim mjesto na ATP listi da je ovo nevjerovanto putovanje.

„Ovo je nevjerovatno putovanje… da ponovo budem broj jedan, to mi mnogo znači. Mogu samo da kažem hvala svima“, kazao je u suzama Federer poslije meča.

Švajcarac je nastavio da piše istoriju tenisa, pošto je postao najstariji igrač u istoriji tenisa koji je došao do prvog mjesta na ATP listi.

„Želim i Robinu da čestitam na sjajnoj partiji. Biti na prvom mjestu je sjajno… Kada se stariji kao da morate da radite duplo više da biste došli na tron, tako da ovo dosta znači za mene. Ovo je sjajna prilika da se zahvalim i timu, mojoj porodici…“, rekao je Federer.

Prvi igrač svijeta za ovaj turnir dobio je vajld-kard. Na kraju meča organizatori turnira priredili su ceremoniju Rodžeru.

„Hvala na puno na ceremoniji. Volio bih da se zahvalim organizatorima koji su me pozvali u posljednjem trenutku, igrao sam ovdje davno i zaista sam bio zahvalan što sam dobio vajl-kard kad mi je bila najviše potrebna“, rekao je Federer.

Rodžer je u četvrtfinalu Roterdama pobijedio Robina Hasea i tim trijumfom uspio je da dođe do ovog dostignuća.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor