Federer odbranio tron u Melburnu za 20. gren slem trofej!

foto: ausopen.com

Rodžer Federer je odbranio titulu na Australijan openu pošto je u pet setova pobijedio Marina Čilića.

Čiliću je trebalo vremena da se navikne na dvoranske uslove, ali vrlo brzo je podsjetio kako je stigao do finala. Imao je šansu da napravi brejk, nije je iskoristio tokom drugog seta, međutim u taj brejku je zaigrao na nivou i sa 7:5 je poravnao rezultat.

Momentum se u ovom meču često mijenjao, pa je tako u trećem setu došao redosljed na Federera. Švajcarac je oduzeo servis rivalu u šestom gejmu i onda bez ikakvih problema priveo set kraju 6:3.

Kada je ličilo da je kraj blizu, pošto je Federer odmah oduzeo servis rivalu i u četvrtom setu i poveo 3:1, Čilić je opustio ruku i odigrao 20 minuta savršenog tenisa. Od 1:3 stigao je do 6:3 izluđujući Švajcarca dubinom pogođenih udaraca i servisom.

Meč nije donio vrhunski tenis, ali jeste mnogo momenata punih tenzije. Djelovalo je u više navrata da je meč prelomljen, ali se ispostavio da je odlučujući bio prvi gejm petog seta u kom je Federer spasio dvije brejk lopte!

Liličilo je da ga ništa neće poremetiti, ali je sve prelomljeno u prvom gejmu seta odluke. Dvije brejk šanse imao je Čilić, nije se odvažio da ide na sve ili ništa, Federer nije pogriješio, spasio se i onda stavio meč pod potpunu kontrolu. Do kraja meča izgubio je samo gejm uprkos tome što je u posljednja dva seta ubacivao prvi servis 35%.

Rodžer je tako stigao do 20. gren slem titule u karijeri, šeste u Melburnu. Čilić je ostao na jednom trofeju sa US opena 2014.

Izvor: Cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor