Favro će biti pisac serije „Ratovi zvijezda“

Kompanija Volt Dizni saopštila je danas da će Džon Favro pisati scenario i biti izvršni producent nove akcione serije „Ratovi zvijezda“ za njenu buduću striming platformu.

 
(screenshot/Youtube)

Dizni priprema lansiranje striming servisa da se takmiči sa Netfliksom i kompanija je najavila da će „Ratovi zvijezda“ biti jedna od glavnih atrakcija na novom servisu. Servis koji još nije dobio ime treba da bude pokrenut krajem 2019.

„Džon donosi savršenu mješavinu talenta producenta i pisca, zajedno sa poznavanjem svijeta Ratova zvijezda“, rekla je Ketlin Kenedi, predsednica Lukasfilma u saopštenju.

„Ova serija pružiće Džonu šansu da radi sa raznolikom grupom pisaca i reditelja a Lukasfilmu šansu da izgradi snažnu bazu talenata“, dodala je ona.

Favro je puno radio za Dizni, on je režirao prva dva filma „Ajron men“ (Iron Man) za Marvela i „Knjigu o džungli“ iz 2016. On je takođe bio producent za nekoliko filmova „Osvetnika“ (Avengers). Trenutno priprema rimejk „Kralja lavova“ (Lion King) koji će izaći 2019.

On ima nekog iskustva u „Ratovima zvezda“ jer je dao glas za animiranu seriju „Ratovi klonova“. Favro takođe ima ulogu u predstojećem spinofu Hana Soloa „Solo: Priča ratova zvijezda“.

Kompanija Dizni je ranije objavila da će pisac i reditelj Posljednjeg Džedaja Rajan Džonson praviti novi filmsku trilogiju „Ratova zvijezda“, i da će kreatori Igre prijestola D.B Vajs i Dejvid Beniof napisati i biti producenti odvojene serije filmova „Ratova zvijezda“.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor