Evropska unija podržava dijalog vlasti i opozicije

Širok međustranački politički dijalog radi prevazilaženje podjela ključan je za očuvanje stabilnosti u zemlji i za napredovanje na putu ka EU, kazala je za „Dan“ Ana Pisonero Hernadez, portparol evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija.

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje da vlast i opozicija mogu započeti dijalog o ključnim pitanjima evropske budućnosti Crne Gore, ona je kazala da je dijalog ključan.

Sada je vrijeme da svi donosioci odluka u Crnoj Gori dokažu privrženost evropskom putu i evropskim vrijednostima promovišući mir i toleranciju i radeći zajedno konstruktivno, mimo svih političkih razlika, na dobrobit građana i za evropsku budućnost zemlje – navela je Pisonero Hernandez.

Upitana da li je već poznato kada će Evropska komisija objaviti godišnji izvještaj o Crnoj Gori, jer je ranije pominjano da će to biti u oktobru, ona je odgovorila da će to biti na jesen.

– Naredni izvještaj o Crnoj Gori biće dio godišnjeg paketa proširenja na jesen 2021. godine – kazala je Pisonero Hernandez.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor