Evo redosljeda kandidata za predsjednika na glasačkom listiću

Državna izborna komisija (DIK) utvrdila je redosljed kandidata na izbornom listiću za predsjedničke izbore 15. aprila.

Tako će se prvi na listiću naći kandidat Prave Crne Gore, Marko Milačić, dok će drugi biti kandidat većeg dijela opozicije, Mladen Bojanić.

Treći će na izbornom listiću biti kandidat Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač.

Žrijebom je utvrđeno da će se na četvrtom mjestu naći Vasilije Miličković, dok će se na broju pet naći kandidat Srpske koalicije Dobrilo Dedeić.

Šesta će na izbornom listiću biti kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović, dok će sedmi biti kandidat DPS-a Milo Đukanović.

Podsjećamo, predsjednički izbori, 15. aprila, biće sedmi od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori.

Predsjednici Crne Gore bili su Momir Bulatović (dva mandata), Milo Đukanović i Filip Vujanović (tri mandata).

Na šestoj poziciji je kandidatkinja Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović, a na sedmoj kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Predstavnik DPS-a, Tarzan Milošević, saopštio je da je sedam mističan broj, te da je Đukanović „garant multikonfesionalnog i multinacionalnog slada, stabilnosti, napretka i budućnosti Crne Gore“.

On je, kako prenosi agencija Mina, rekao da je siguran da će 15. aprila Đukanović biti broj jedan u Crnoj Gori.

Predstavnik Prave Crne Gore, Boško Čarmak kazao je da će Milačić na izborima nastupati pod rednim brojem jedan kao glavni izazivač Đukanovića, pozivajući građane Crne Gore da glasaju slobodno i zaokruže broj jedan.

Nikola Jovanović, predstavnik izbornog štaba Bojanića, kazao je da broj koji se dobije na glasačkom listiću ne znači ukoliko nema kvalitetna ponude i dobrog kandidata.

Vladimir Miličković, predstavnik izbornog štaba Vasilija Miličkovića, saopštio je da će građani, ako zaokruže broj četiri glasati za vladavinu prava i pravnu državu.

Predstavnik Socijaldemokratske partije, Bojan Zeković naveo je da očekuje da će nakon izbora Crna Gora konačno dobiti predsjednicu koja će biti predstavnica svih građana, „a ne eksponent jedne otuđene elite koja državu doživljava kao privatni posjed“.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor