EPCG: Želimo da pomognemo najugroženijim građanima, da im smanjimo mjesečne izdatke

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je, zbog socijalnog stanja izazvanog pandemijom, odlučila da svim nezaposlenim građanima, penzionerima sa primanjima nižim od 222 eura i korisnicima socijalnih davanja, omogući plaćanje dugova za električnu energiju na period od tri i pet godina, bez učešća, uz redovno plaćanje tekućeg računa.

Iz EPCG su kazali da potrošačima iz ovih kategorija, koji su ujedno i vlasnici brojila, tokom juna i jula neće biti obustavljeno napajanje električnom energijom, već će se tokom ova dva mjeseca ostaviti vrijeme da potpišu novi model izmirenja dugovanja.

„Tako će se korisnicima iz ovih kategorija, čija su dugovanja veća od 500, a manja od 1.000 eura, omogućiti plaćanje zaostalog duga na 36 mjesečnih rata, bez učešća, a korisnicima sa dugom većim od 1.000 eura do 60 mjesečnih rata, uz obaveznu obnovu ugovora po isteku 23 mjeseca“, piše u saopštenju EPCG.

Dodaju da na ovaja način žele da pomognemo najugroženijim građanima, da im smanje mjesečne izdatke.

„Na ovaj način vremenom će ući u period redovnog plaćanja, što je i u njihovom, i interesu kompanije’’, naveo je Nikola Rovačnin, izvršni direktor EPCG.

Rovačanin je istakao da će se na računima za maj, jun i jul na osnovu zaključka Vlade Crne Gore i odluke Odbora direktora EPCG, primjeniti popust od 40 odsto za sve nezaposlene sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) i penzionere sa primanjima ispod 222 eura, uz uslov da su na ime tih lica registrovani mjerni uređaji.

„Poslednjom odlukom Odbora direktora, uz popust od 13 odsto na aktivnu energiju i dodatih 13 odsto popusta na mrežne usluge, građani koji redovno plaćaju električnu energiju imaće ukupan popust na računu od 12,25 odsto i praktično će akumulirati jedan račun godišnje besplatno. Do 31. maja, građani mogu da iskoriste ovu priliku i postanu članovi „Zlatnog tima“, a ukoliko bude bilo potrebe, EPCG će uvesti produženo radno vrijeme i rad u smjenama, kako bi svi koji su zainteresovani mogli iskoristiti povoljnosti koje im omogućava Eletroprivreda“, zaključuje Rovčanin.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor