EPCG ugradila više od 5.000 solarnih panela

Shodno zlonamjernim komentarima koje smo u prilici da čujemo ovih dana od predstavnika bivšeg režima, u obavezi smo zbog građana Crne Gore i prijavljenih i zainteresovanih kandidata za projekat Solari 3000+ i 500+ da se kratko osvrnemo na navedene navode, kažu u Elektroprivredi.

„EPCG Solar gradnja do sada je ugradila približno dva megavata solarne energije što će značiti više od 5000 panela, a ne kako nerelevatni pojedinci navode, 200 panela. Projektom 3000+ i 500+ su obuhvaćene solarne elektrane snage od 3kW do 300 kW“, kažu u EPCG Solar gradnja.

Dodaju i da je od ideje do početka realizacije projekta Solari 3000+ i 500+ vrijednog 30 miliona eura prošlo svega 11 mjeseci.

„Za to vrijeme urađeno je: Idejno-tehničko rešenje; Studija izvodljivosti; Biznis plan; Objavljen javni poziv za građane i pravna lica; raspisan javni poziv za obezbjeđenje sredstava u iznosu od 30 miliona eura (obezbijeđen kredit od 30 miliona eura na rok od 10 godina, grejs period od 2 godine sa fiksnom kamatnom stopom od 1,63), na javni poziv javilo se 9 finansijskih institucija što je najbolja potvrda o kvalitetu projekta; objavljen javni poziv za opremu (solarni paneli, invertori, podkonstrukcije, energetska i zaštitna oprema) vrijedan 22 miliona evra, izabrali najpovoljnije dobavljače; osnovali smo firmu koja će izvoditi radove; zaposlili i obučili na stotine inženjera i montera; obezbijedili opremu i alat za inženjere i montere (Javni poziv), oprema, manji dio stigao u junu, veće količine u avgustu i septembru“, objasnili su u EPCG Solar gradnji.

Oni postavljaju i pitanje: „Da li smo do sada u Crnoj Gori imali slučaj da je projekat koji je od ideje do početka radova, prošavši navedenu proceduru, realizovan u ovako kratkom roku“?

„Po osnovu oslobođene energije EPCG će prihodovati više od 20 miliona eura godišnje dok će građani električnu energiju dobijati gotovo besplatno! U oktobru ćemo instalirati preko 5 megavata solarne energije! Iz dana u dana rezultati su sve vidljiviji! Do kraja godine će biti otvoren stalni konkurs za inženjere i montere (ko želi da radi imaće posao). Nastavljamo da radimo snažnije i bolje! EPCG solar gradnja radi“, ističu u EPCG Solar gradnji.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor