Eksplozija u trafostanici: Andrijevica, Plav i Gusinje ostali bez struje

Andrijevica, Plav i Gusinje bez struje su od deset sati i 45 minuta, zbog havarije na dalekovodu Trebješica, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

„Usljed eksplozije naponskog mjernog transformatora u polju 110 kV dalekovoda Trebješica došlo do prkeida napajanja u trafostanici 110/35 kV Andrijevica. Od tog trenutka, odnosno od deset sati i 45 minuta, Andrijevica, Plav i Gusinje su bez napajanja električnom energijom“, kaže se u saopštenju.

Iz CGES-a su kazali da su spremni da proslijede napon iz pravca Berana, ali se čeka ekipa Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) koja treba da obavi kontrolu stanja dva izvoda na izlaznom stubu koja se nalazi u neposrdnoj blizini havarisanog transformatora.

„Prilikom havarije došlo je do pojave prljavštine i gareži na tom stubu i zbog toga se čeka ekipa CEDIS-a da provjeri te izvode“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da, prema zapažanjima stručnjaka koji se nalaze na licu mjesta, ne bi trebalo da postoje oštećenja vodova na tom izlaznom stubu, tako da se očekuje i brzo normalizovanje stanja u tim opštinama.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor