Ekskluzivni video: Još jedna ekološka katastrofa na Limu u Bijelom Polju i to dan pred obilježavanje 5. juna Svjetskog dana zaštite životne sredine

U bjelopoljskom naselju Kruševu došlo je do izlivanja sredstva bjele hemikalije iz rezervoara u vlasništvu kompanije Jugopetrol.

    Komandir bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja Milonja Rakonjac kazao je Portalu RTCG da je došlo do pucanja cijevi na izlazu rezervoara u kojem je skladištena tečnost koja se koristi u slučaju gašenja požara kada na benzinskim pumpama gori gorivo, tečna maziva i slično

Iz Sportskog ribolovno društva ,,Sinjavac” su nam kazali da se radi o bijeloj nepoznatoj hemikaliji i pozivaju sve nadležne inspekcije i  državne institucije da odma reaguju u sklopu svojih nadležnosti. Oni su pozvali i agenciju za zaštitu životne sredine da se konačno uključe u problem zagadjivanja rijeke Lim.

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva,,Sinjavac” Ismet Softić za Portal sjevercg je kazao, da su odma po saznanju da nepoznata bjela hemikalija u velikoj količini pluta Limom reagovali i obavijestili nadležnu inspekciju. Nakon što su izašli na terenu,  evidentirali su da iz tri velike šahte izlazi nepoznata bjela hemikalija.

Hemikalija je bila pjenasta i prečnika 20 metara, ista se izlivala u privatnja imanja i dalje u rijeku Lim. Takodje, smo primjetili veliku cijev koja je uključena direktno u Lim, iz koje je izlazila u velikoj količini ova bijela hemikalija.

Iz NVO,,Euromost” su nam kazali,  da je ovo još jedna velika ekološka kastrofa za Lim i potrebno je da se odma uradi analiza vode, da bi se ustanovilo o kakvoj hemikaliji se radi i koliko je ona opasna  za riblji fond, a i za samo gradjanstvo koje koristi rijeku Lim za navodnjavanje poljoprivrednih zemljišta.

Želimo sve podsjetiti da je sjutra 5. Jun Svjetski dan zaštite životne sredine i ovaj novi slučaj ekološke katastofe na Limu govori, koliko smo daleko od zaštite životne sredine, a i od ekološke države. Iz Euromosta su, takodje, pozvali sve nadležne inspekcije i državne institucije , da odma reaguju i ustanove kako je došlo do ove ekološke katastrofe, nakon čega treba  pokrenuti postupak protiv svih onih koji su doveli do svega ovoga.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor