Ekološki incident u Prijestonici

„Nesavjesnim ispuštanjem teško loživog ulja – mazuta ugrozili su zdravlje građana i dugoročno devastirali prostor“ kazao je Savo Lakićević, predstavnik cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Cetinjska URA najoštrije osuđuje skandalozan postupak ispuštanja toksičnih i kancerogenih supstanci i poziva na direktnu odgovornost onih koji su svojim činjenjem ugrozili zdravlje građana u naseljima Podgranica i Donje polje, ali i dugoročno devastirali taj prostor. Međutim, hitnije od utvrđivanja odgovornosti je spriječavanje širenja pomenutih supstanci kako bi građani bili bezbjedni.

Lakćević ističe da su “umjesto početka radova na sanaciji ponora koji se najavljuju gotovo pred svake izbore juče direktno iz zgrade Opštine, putem kanalizacionih cijevi, dobili pošiljku u vidu teško loživog ulja – mazuta koje se razlilo po imanjima i dvorištima oko crne ekološke tačke Prijestonice.  Zgroženi ovakvim postupkom mještani su se spontano okupili i zatražili podršku cetinjske URA-e ne bi li na taj način zajednički izvršili pritisak na nadležne i spriječili dalje ispuštanje i širenje otrovnih materija, a u krajnjem i moguću ekološku katastrofu“.

Ono što posebno brine Lakićevića je to da je usled obilnih padavina zemljište već upilo značajan dio toksičnih i kancerogenih supstanci, a u tom slučaju posledice bi ostale trajne“.

Stoga Lakićević saopšetenje zaključuje pitanjima:

,,Do kada ćete zatvarati oči pred ovakvim i sličnim problemima?

Kada će neko snositi odgovornost?

Je li vas sramota praznih obećanja sa Ponora? „

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor