Ekipa TV N1 BiH napadnuta na Cetinju: „Ja volim Crnu Goru, volim Cetinje“

Ovo nije politički napad već napad na novinare koji rade svoj posao, dodala je Aleksandra Tolj

Ekipa Televizije N1 iz Bosne i Hercegovine napadnuta je tokom izvještavanja o događajima sa Cetinja, javlja TVCG prenosi portal RTCG.

Reporterka Aleksandra Tolj i njen snimatelj prvo su gađani kamenjem a zatim je, kažu, u drugom odvojenom incidentu grupa mladića zahtijevala od reporterke da obriše snimke.

Snimanje jedne od kritičnih situacija zasmetalo je grupi mladića sa Cetinja koji su prvo negodovali a zatim gađali kamenicama reporterku TV N1 Aleksandru Tolj i njenog snimatelja.

Spas od napadača našli su u kući jedna cetinjske porodice. Kada je Aleksandra kasnije, odlučila da ostavi kameru kako ne bi privlačila pažnju i u program se uključi telefonom, uslijedio je drugi incident.

Mladići su prekinuli Aleksandrino uključenje i tražili da izbriše snimak. To nije mogla da uradi što je bio razlog za novi napad.

-Jedan je došao i polio me vodom, ja sam mu rekla je li ovo čojstvo onda me pljusnuo lavorom vode kojim su ljudi prali lice od suzavca i ja sam rekla pa šta je ovo. Na koncu on je mene pljunuo u lice- kazala je novinarka N1 BiH.

Aleksadra ističe da je samo radila svoj posao.

-Ovo nije politički napad već napad na novinare koji rade svoj posao. Oni nijesu znali ni čija smo ekipa, ni odakle ni način kako mi izvještavamo o svemu, mislim da je važno da svaka država obrate paznju na izvještavanje novinara i da nam omoguće da radimo posao kako treba- dodala je Aleksandra Tolj.

Nakon napada Aleksandru i snimatelja policija je izvela sa Cetinja. Nije željela da podnese krivične prijave a Crnoj Gori će uprkos incidentu misliti kao i do sad.

-Ja volim Crnu Goru, volim Cetinje, volim da odem i pojedem popeke ja se nadam da ću to moći i u budućnosti i da ovaj incident neće kod mene pokvariti sliku o Crnoj Gori a neće sigurno- zaključila je novinarka N1 BiH Aleksandra Tolj

 

 

 

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor