Džudo klub  Ibar u saradnji sa Opštinom Rožaje organizovao medjunarodni džudo turnir(Video, Foto)

Džudo klub  Ibar u saradnji sa Opštinom Rožaje organizovao medjunarodni džudo turnir koji je iz godine u godinu sve masovniji i bolji, kazao je za Portal sjevercg predsjednik kluba mr. Omer Nurković.

Ove godine na turniru je nastupao rekordan broj učensika iz 33 kluba sa oko 300 takmičara iz Albanije, BiH, Srbije, Kosova, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.

Naš turnir, je simbol našeg grada, ovo je ujedno i najveći sportski dogadjaj  u našem gradu koji se dešava ovih dana povodom dana opštine Rožaje, kazao je Nurković i dodao.

,,Zahvaljujemo se Opštini Rožaje što nas podržava, kao agilnoj upravi kluba, bez čije podrške ovakav veliki projekat ne bi zasigurno uspio već duži niz godina“.

Samo takmičenje, proteklo je u najboljoj takmičarskoj atmosferi , medjusobnog druženja sportista, sudija, trenera što je bio  naš zajednički cilj ” jer sport koji nas ne čini boljim i plemenitijim ljudima nije sport”.

Predsjednik kluba mr. Omer Nurkiović uručio je priznanje i monografiju kluba ministru Saobraćaja Osmanu Nurkoviću i najboljem džudisti Srdjanu Mrvaljeviću, u znak zahvalnosti i  podrške ovog sportskog dogadjaja.

      U generalnom plasmanu prvo mjesto osvojio je JK “Trepča” iz Mitrovice, dugo mjesto pripalo je dz.k “Kodokan “ iz Peći, treće mjesto pripalo je dž.k “Favorit” iz Bijelog Polja.  U konkurenciji starijih pionira ubjedljivo je bila najbojla ekipa domaćeg Ibra iz Rožaja.

Uprkos opstrukcijama Džudo Saveza, turnir je uspješno organizovan. Čelni ljudi iz Saveza a prije svega Bečanović Dragomir i Sadik Šabanović učiniili su sve, da se turnir ne organizuje tako što su uskratili korišćenje osnovnih rekvizita Džudo Saveza za ovaj turnir, tj. Strunjača i semafora.

Na ovaj način pokazali su najveći stepen “ zavidnosti” i pokušali ugasiti turnir koji se tradicionalno održava skoro 25 godina.

U svojim namjerama nijesu uspjeli, pomogli su naši prijatelji iz okruženja iz Podgorice i Prištine, tako što su nam ustupili svoje sturnjače i semafore. Naravno o  zloupotrebama resursa Džudo Saveza upoznato je Ministarstvo sporta i Svetska i Evropska džudo federacija.

Malodušnicima iz Saveza poručujemo da ce naš turnir uspjeti i biti još jači naredne godine, tim prije što imamo punu podršku lokalne samouprave i Ministrastva sporta.

Na kraju kruna današenjeg takmičenja je to, da je Jusuf Nurković  dobio najveće opštinsko priznanje za postignute rezultate u oblasti sporta, kazali su na kraju iz Džudo kluba  Ibar.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor