Džikićeva talija je Varvar sa Jamajke

U “Morači” na finalu ABA lige iza koša, a u Beogradu u “Pioniru na klupi Budućnost Volija tamnoputi gorostas privlačio je pažnju košarkaških zaljubljenika.

Šejn Barel je ime rođaka Kajla Gibsona koji je tokom ABA plej-ofa postao svojevrsna timska “amajlija”. Uoči četvrtog meča ABA finala u ,,Morači” nakratko se priključio i najvatrenijim navijačima, na poziv ,,varvara” sa tribina. Šejn je sa rođakom Gibsonom nerazdvojan, ali je i miljenik trenera Aleksandra Džikića.

Još u februaru, nakon jedne konferencije za medije, Džikić se pred novinarima našalio sa Gibsonom, dobacujući mu na engleskom “da treba da se stidi, jer igra u ozbiljnom timu, a brat mu je viši od njega”. A Šejn je u međuvremenu postao Džikićeva osoba od posebnog povjerenja, pa mu je u ,,Pioniru” na prve dvije utakmice finala čuvao onu dragocjenu bilježnicu, sa taktičkim varijantama, zapažanjima sa meča.

Barel je neprekidno u Podgorici, od početka plej-ofa, od Gibsonove povrede tricepsa šuterske ruke, sa kojom je prvotimac ,,plavih” odigrao polufinale i finale. U Crnu Goru dolazio je još jesenas, putovao i u Beograd, na meč sa Partizanom.

Ono što je još interesantnije jeste to daje Šejn Barel košarkaš sa bogatim internacinalnim iskustvom. Ima i američko i jamajčansko državljanstvo, visok je 203 santimetra, a tokom karijere (bez kluba je od 2016. godine) igrao je kao krilni centar ili centar.

Snimci sa utakmica pokazuju da se radi o košarkašu izuzetne tehnike i košarkaške inteligencije, kada su visoki igrači u pitanju. Posebno uspješan bio je u dresu kineskog Šangaja prije pola decenije. Tako živopisan karakter je tokom karijere igrao širom svijeta: u Kini, SAD, Holandiji, Libanu, pa čak i u Mozambiku u Africi! Posljednje mečeve karijere, makar do sada, igrao je u Kanadi.

Barel će u Podgorici biti najvjerovatnije do kraja Super lige i raspleta borbe za domaću titulu u maju. U slučaju ostanka Kajla Gibsona u Budućnost Voliju, sasvim sigurno, na terenu ,,Morače ili na tribinama gledaćemo i Šejna Barela.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor