Džikić: Uradili smo sve što smo trebali, ovo je sada kao neka nagrada

Trener košarkaša Budućnosti Voli Aleksandar Džikić kazao je uoči starta finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, da oni znaju da igraju sa Zvezdom, o čemu najbolje govore i dvije pobjede u regularnom dijelu takmičenja.

„Što se tiče našeg protivnika u finalu, Zvezda je euroligaš, višestruki prvak ABA lige. Ove godine su imali, obzirom na promjene u timu, sasvim solidne rezultate u Euroligi. Tokom sezone su izborili prednost domaćeg terena. Mi smo dugo bili na vrhu i neke svoje šanse smo propustili, tako da je sada u seriji od pet utakmica, na tri dobijene, važna prednost domaćeg terena. S druge strane, mi smo ih dobijali u gostima, tako da ne vidim to kao nešto što je odlučujuće. Zbog uslova takmičenja – finale je spakovano u sedam dana – što je s jedne strane zanimljivo…Cijele godine se borite i onda se u sedam dana odlučuje ko treba da igra Euroligu. Ali, dok se ne nađe drugačije rješenje, tako je i nama i njima. U planiranju treninga, Mihajlović  kondicioni trener i stručni štab na čelu sa mnom, prilagodili su način rada tom ritmu, i mislim da ćemo energetski biti spremni za Zvezdu“, poručio je Džikić.

„Oni su kvalitetna ekipa, nema nikakvog zbora. Popunjeni su na svim pozicijama, nijesu slučajno prvi. Prema tome, nadam se da ćemo izaći na te utakmice, prvo u Beogradu, a onda i u Podgorici, da pokušamo da mi odigramo najbolje što možemo. Ono što hoćemo da imamo pod kontrolom, jeste prosto ono kako razmišljamo – direktno sam igračima rekao da možemo da budemo mirni – iz prostog razloga što smo uradili sve što smo trebali da uradimo i ovo je sada kao nekakva nagrada – mi na to tako gledamo. Daleko od toga, da nas ne zanima da osvojimo ABA ligu i ostvarimo pravo igranja u Euroligi, ali s te strane nemamo nikakav pritisak. Pritisak je samo taj da budemo najbolji što možemo. Ako sve bude u redu, što se tiče zdravstvenog biltena, vidjećemo kako će to da prođe – podvukao je Džikić.

Prve dvije utakmice igraju se 9. i 10. aprila u Beogradu.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor