Dvojica bivših trenera Budućnosti kandidati za klupu Zvezde

Dušan Alimpijević više nije trener Crvene zvezde, a nije tajna da su se vodeći ljudi Crvene zvezde već po ozvaničenju sporazumnog raskida sa Dušanom Alimpijevićem posvetili skeniranju tržišta.

Kao jedno od mogućih solucija u ovom trenutku nameće se Igor Jovović, piše Mozzartsport. Crnogorski stručnjak bio je u mislima Zvezdine vrhuške i prošlog ljeta poslije odlaska Dejana Radonjića, ali je na kraju ipak odlučeno da se povjerenje ukaže Dušanu Alimpijeviću. Jovović je u među košarkaškim kritičarima tada viđen kao idealno rješenje. Radonjićev je učenik, bio mu je pomoćnik punih šest godina (2007-2013), a poslije Dejanovog transfera na Mali Kalemegdan preuzeo je klupu Budućnosti i donio titule 2013, 2014. i 2015. godine. Iznad toga, radi po sistemu kojim je Radonjić Zvezdi donio istorijske uspjehe posljednjih godina.

Nepovoljna okolnost za Crvenu zvezdu je da Jovović sa Miteldojčerom, gdje je praktično u finišu sezone sa četiri uzastopna poraza izgubio trku za nešto višim plasmanom, ima aktivan ugovor koji bi od crveno-bijelih zahtijevao da plati određeno obeštećenje.

Među potencijalnim kandidatima za uvijek vrelu klupu Crvene zvezde mogli bi da se nađu i treneri dobro poznati i poštovani u među navijačima. Mihailo Pavićević, Aleksandar Trifunović i Luka Pavićević.

Luka Pavićević je i krugu onih čiji bi angažman predstavljao veliko iznenađenje. Ne zbog trenerskih kvaliteta, koji nisu sporni, već zbog toga što je Pavićević svoj trenerski mir poslije nekoliko turbulentnih godina pronašao u Japanu gdje je od decembra 2016. godine. Ima stabilan, dobar ugovor sa reprezentacijom iz Zemlje izlazećeg sunca i nije za očekivati da bi tog posla mogao tek tako da se odrekne.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor