„Dvoje kao jedno–zaljubite se u pozorište“

Petu godinu za redom januar i februar u Crnogorskom narodnom pozoristu će biti u znaku akcije pod nazivom „Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište“, koja podrazumijeva popust od 50% za kupovinu ulaznice za sve dramske programe. Akcija je nastala sa namjerom da se repertoar CNP-a dodatno popularizuje i učini dostupnim najširoj publici.

Kako je saopšteno iz te institucije kulture, januarski repertoar CNP-a čine predstave: „Učene žene“, „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“, „Isti“, „Otvoren kraj“, „Samoubica“, „Revizor“, „Zimska bajka“, „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, „Istraga“, „Šćeri moja“, „Očevi su grad(ili)“, „Ženidba“ i „Don Žuan“.

Publika će 16. januara biti u prilici da pogleda predstavu „Učene žene“ Žana Batista Poklena Molijera u režiji Jagoša Markovića.

U okviru programskog segmenta Scena Akademija na Velikoj sceni CNP-a će 17. januara biti izvedena predstava „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ Dejana Dukovskog u režiji Luke Kortine.

U okviru Scene Studio na Velikoj sceni biće izvedene predstave „Isti“ Sare Đurović u režiji Damjana Čitkuševa 18. januara i „Otvoren kraj“ Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića 19. januara.

U režiji Veljka Mićunovica biće izvedene predstave „Samoubica“ Nikolaja Erdmana 20. januara i „Revizor“ Nikolaja Vasiljevića Gogolja 21. januara.

„Zimska bajka“ Vilijama Šekspira u režiji Dina Mustafića, koja je premijerno izvedena 22. decembra na repertoaru je 23. i 24. januara.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ Iva Brešana u režiji Luke Kortine biće izvedena 25. januara, a predstava „Istraga“ Aleksandra Radunovića u režiji Stefana Sablića 26. januara.

Nagrađena drama Maje Todorovic „Šćeri moja“ u režiji Ane Vukotić biće izvedena 27. januara.

Autorski projekat Borisa Liješevica „Očevi su grad(ili)“ na repertoaru je 29. januara, „Ženidba“ Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Egona Savina 30. januara, a „Don Žuan“ Žana Batista Poklena Molijera u režiji Ane Vukotić 31. januara.

Na Velikoj sceni CNP-a 15. januara će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar. Pored naših simfoničara publici će se, pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska, predstaviti kao solisti članovi orkestra – flautistkinja Marija Đurđević Ilić i hornistkinja Ana Abramović, i prvi put mladi srpski hornista Teodor Blagojević.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor