Search
Close this search box.

Dug Svetozara Marovića bi da naplate od njegovog brata Dragana

Glavna kazna, kojom je Marović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i devet mjeseci, apsolutno zastarijeva 10. oktobra 2026.

Opština Budva namjerava da naplati 793 hiljade eura, koliko je ostalo da lokalnoj upravi na ime sporazuma o priznanju krivice i sudske presude izmiri šef kriminalne budvanske grupe Svetozar Marović, prodajom imovine njegovog rođenog brata Dragana Marovića.

”Vijestima” je potvrđeno da je javna izvršiteljka Branka Samardžić, na zahtjev Opštine Budva, donijela rješenje o izvršenju kojim je predviđeno da se proda imovina koju je Dragan Marović založio na ime duga svog brata.

Stariji Marović je zaključio sporazum o priznaju krivice pred Specijalnim državnim tužilaštvom kojim je tada rukovodio Milivoje Katnić i obavezao se da će nadoknaditi 1.096.481 eura na ime imovinske koristi koju je stekla organizovana grupa kojom je rukovodio. Nakon što je prodata kompletna imovina koju je ponudio kao garanciju, a čiju vrijednost je SDT procijenio na 1,09 miliona eura, Opština je inkasirala svega 300 hiljada.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor