Državljanka Srbije po potjernici izručena CG

S.M. (58) državljanka Republike Srbije uhapšena je u toj zelji po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica.

Iz Uprave policije su kazali da je S.M. uhapšena shodno bilateralnom ugovoru zaključenom između Crne Gore i Republike Srbije koji reguliše pitanja izručenja sopstvenih državljana.

„Međunarodna potjernica raspisana je u cilju obezbjeđivanja prisustva S.M. u krivičnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa i produženog krivičnog djela pranje novca.

Iz Uprave policije napominju da su nakon raspisivanja međunarodne potjernice njihove nadležne službe sprovođenjem ciljane potrage ostvarivale intezivnu međunarodnu saradnju sa nadležnim organima Republike Srbije i međunarodnim partnerima drugih zemalja što je, kako su kazali, na kraju rezultiralo lociranjem i hapšenjem osumnjičene.

Ona je, kako dodaju, postala član kriminalne organizacije u okviru koje je po nalogu organizatora kriminalne organizacije prihvatila da zajedno sa drugim licima učestvuje u pribavljanju kredita za koje je znala da neće biti vraćeni iz sopstvenih sredstava, već putem depozita drugih pravnih lica, pri čemu nije stvorena niti postojala obaveza okrivljene da vrati kreditna sredstva tim pravnim licima.

„Na taj način ona je prikrila ostvareni prihod od više stotina hiljada eura, na koji iznos nije prijavila i platila porez na dohodak da bi potom vršila prenos novčanih sredstava dobijenih od kredita i od tog novca koristila sredstva koja predstavljaju utajeni porez sa znanjem da je pribavljen kriminalnom djelatnošću a sve u namjeri da prikrije i lažno prikaže porijeklo novca koji je koristila za lične potrebe“, zaključili su iz Uprave policije.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor