Država odlučna i sposobna da obezbijedi stabilnost sigurnost građana i imovine

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, a povodom posljednjih događaja u Podgorici, koji su rezultirali tragičnim gubitkom života i pogoršanjem bezbjednosne situacije, održalo je noćas u proširenom sastavu, 12 sjednicu.

Zasjedanje, osim članova vijeća, nazočilo je predsjedniku vrhovnog suda, vrhovnog državnog tužitelja, glavnog tužitelja i ravnatelja ureda visokog i osnovnog državnog tužitelja u podgorici.

Vijeće je priopćilo kako je sigurnosna situacija narušena zbog u sukoba kriminalne skupine securitate. Vijeće je zatraženo, a šefovi u državnih vlasti prihvatili su formiranje zajedničkih anti timova, od predstavnika tužiteljstva, policije i drugih organa, s zadatkom učinkovitije borbe protiv organiziranog kriminala, i s u. Cilj osigurati punu sigurnost i sigurnost svakog građanina i njegove obitelji.

Dogovorene su stalne i koordinirane aktivnosti koje će obezbijediti snažan i sveobuhvatan odgovor Države organizovanom kriminalu.

Vijeće je dalo nalog u pravcu sagledavanja kadrovskih promjena, i organizacionog snaženja organa za sprovođenje zakona, i zadužilo Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti obavještajno-bezbjednosnog sektora da obezbijedi i prati realizaciju dogovorenih aktivnosti i utvrđenih prioriteta, na dnevnom nivou.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor