Dramatični mečevi, posljednje kolo odlučuje o četvrtfinalistima

Utakmica šestog kola grupe A, odnosno jedanaestim vikendom nastavljena je Bemax liga osnovnih škola Podgorice u košarci za djevojčice. Baš kao i prije dva vikenda, kada su se igrali mečevi ove grupe, viđene su dramatične utakmice u kojima je pobjednik odlučen u posljednjim trenucima.
 

Kakva neizvjesnost vlada, najbolje potvrđuje činjenica da će posljednje, sedmo kolo, donijeti tek odgovor ko ide u četvrtfinale, jer teoretski svih sedam ekipa i dalje vjeruju u prolaz. Jasno je da će biti više ekipa sa istim učinkom, da će odlučivati mini-tabela, odnosno međusobni dueli, pa i ne čude komentari djevojčica nakon utakmica…

,,Nastavniče, jesmo li mi već sada prošli ili nam treba još jedna pobjeda.“ Samo je neki od komentara djevojčica, što potvrđuje zainteresovanost i želju da se ostane u igri.

Teodora Pavićević još jednom je na otvorenoj sceni pokazala raskorašan talenat, djevojčice iz OŠ „Maksim Gorki“ veliki napredak u igri, Milica Milev definitivno je lider ekipe „Vlado Milić“, dok je „Dragiša Ivanović“ po sada viđenom bez dileme najkompaktnija ekipa, pa i ne čudi što je jedina bez poraza.

M. Gorki 35
V. Karadžić 34

MAKSIM GORKI: Mina Bojičić 18, Ksenija Ražnatović 9, Kristina Radunović 2, Vasilisa Raspopović 4, Tea Nikčević, Anastasija Vučinić, Nina Radulović 2, Janja Dragišić, Jovana Raspopovć.

VUK KARADŽIĆ: Teodora Pavićević 34, Jovana Miladinović, Alena Agović, Alsena Agović, Nina Bušković, Bojana Peličić, Milica Đurišić, Itana Rešetar, Milanka Perović, Teodora Šćepanović.

„Vuk Karadžić“ predvođen Teodorom Pavićević, koja igra za seniorski tim Budućnost Bemaxa imao je ulogu apsolutnog favorita, a pobjedom je mogao da osigura drugo mjesto. Ali, ekipa „Maksim Gorki“ nakon nesrećnog poraza od tima „Vlado Milić“ napravila je iznenađenje.

Izabranice Željka Vukićevića tokom cijelog meča bile su u prednosti, a osim standardno zapažene Ksenije Ražnatović, najznačajniju rolu ovog puta odigrala je Mia Bojičić, koja je prodorima i dobrim rješenjima i iz teških situacija omogućavala poene za svoj tim. „Maksim Gorki“ je 45 sekundi prije kraja vodio 35:31, ali je nakon poena Teodore Pavićević i nesportskog faula Radulović „Vuk Karadžić“ neočekivano imao šansu za preokret, ali nije iskoristio posljednji napad.

R. Perović 19
V. Milić 22

RADOJICA PEROVIĆ: Ivana Šofranac, Jelena Krstić, Milica Bogavac, Jovana Mašković, Anđelija Papić, Tijana Malović 4, Maša Jovanović 9, Jelena Vuković, Jovana Bojanović 4, Milena Vuković 2, Ksenija Jovović.

VLADO MILIĆ: Mia Bulatović, Nađa Bojanović 6, Irena Ćetković, Ana Lagator, Anđela Mugoša, Ana Petrović, Anđela Knežević, Milica Mandrapa 2, Milica Milev 14, Ksenija Aćimović, Anastasija Asanović.

Derbi ovog kola odigrali su „Radojica Perović“ i „Vlado Milić“, a možda ključnu pobjedu za prolaz ostvarila je ekipa iz Donje Gorice. Tokom cijelog meča „Vlado Milić“ bio je u prednosti, koja je u drugom dijelu meča iznosila i osam razlike. Iako se tada sticao utisak da je pobjednik riješen, „Radojica Perović“, predvođena Mašom Jovanović, koja je pogađala i razigravala saigraičice, praktično do posljednjeg minuta imala je šansu da napravi preokret. Poraz u ovom duelu može da bude presudan za „Radojicu Perović“ u grupi u kojoj vlada velika neizvjesnost. Sa druge strane još jedan trijumf ekipe „Vlado Milić“ potpisala je u prvom redu Milica Milev.

D. Ivanović 38
S. Pejanović 26

DRAGIŠA IVANOVIĆ: Teodora Zejak 2, Nađa Drobnjak 10, Mila Bajčeta, Marija Marinković 11, Iva Popović 1, Andrijana Božović, Nevena Brajković, Anastasija Bulatović 2, Andrea Đurić, Tina Dožić 4, Elena Ivanović 8, Andrea Lutovac.

SAVO PEJANOVIĆ: Ksenija Kuzmanović 20, Ana Gogić 2, Mia Kalezić, Minja Stojanović, Jovana Tošković 2, Magdalena Božović, Manja Savović, Doria Dragojević, Milka Pavlović 2, Jana Perović, Jelena Živković, Ivona Novaković, Lucija Čabarkapa, Ana Krgović.

„Dragiša Ivanović“ se ne zaustavlja! Lider grupe A i nakon pete utakmice ne zna za poraz, a jedini tim u ovom takmičenju koji nije osjetio gorčinu poraza, trijumfalni niz nastavio je bez mnogo problema. „Savo Pejanović“ nije mogao da prati ritam ekipe sa Zlatice, koja je nakon početne rezultatske klackalice brzo uspjela da se odlijepi. Za razliku od tima „Savo Pejanović“, gdje je dominirala po ko zna koji put Ksenija Kuzmanović, ali tek u nastavku nakon poena iz tranzicije, „Dragiša Ivanović“ imao je više raspoloženih igračica, pa je još jedan meč odrađen rutinski.

Bošković i „vučice“ pratili mečeve

Jedanaesti vikend Bemax lige donio je opet uzbudljive i neizvjesne mečeve, a u ulozi sudije našla se srpska internacionalka, Sanja Orozović, krilni centar Budućnost Bemaxa. Ipak, ono što je bilo posebno zanimljivo jeste da je stručni štab na čelu sa Goranom Boškovićem, kao i kompletan seniorski tim ŽKK Budućnost Bemax pratio utakmice djevojčica, čije vrijeme tek dolazi.

Grupa A

6. kolo: Maksim Gorki – Vuk Karadžić 35:34, Radojica Perović – Vlado Milić 19:22 i Dragiša Ivanović – Savo Pejanović 38:26. Slobodna je ekipa Mahmut Lekić.

1. Dragiša Ivanović 5 5 0 +65 10
2. Vuk Karadžić 5 3 2 +39 8
3. Vlado Milić 5 3 2 -4 8
4. Savo Pejanović 6 2 4 -26 8
5. Radojica Perović 5 2 3 -13 7
6. Maksim Gorki 5 2 3 -15 7
7. Mahmut Lekić 5 1 4 -44 6

U 7. kolu (10. marta) sastaju se: Dragiša Ivanović – Vlado Milić, Vuk Karadžić – Radojica Perović i Mahmut Lekić – Maksim Gorki. Slobodna je ekipa Savo Pejanović.

Grupa B

U 6. kolu (2. marta) sastaju se: Sutjeska – Štampar Makarije, 21. maj – Vladimir Nazor i Pavle Rovinski – Niko Maraš. Slobodna je ekipa Božidar Vuković Podgoričanin.

1. 21. maj 5 3 2 +34 8
2. Sutjeska 4 3 1 +29 7
3. Pavle Rovinski 4 3 1 +67 7
4. Š. Makarije 4 3 1 +98 7
5. Vladimir Nazor 4 2 2 +1 6
6. B. V. Podgoričanin 5 1 4 -70 6
7. Niko Maraš 4 0 4 -159 4

Izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor