DPS: „Prijevremeni izbori rješenje za Berane“

Vladajuća koalicija u Beranama već pet mjeseci ne može da obezbijede većinu u svojim redovima i nastavi, početkom godine započetu, sjednicu lokalnog parlamenta, zbog čega DPS ukazuje da su samo prijevremeni lokalni izbori izlaz it takve situacije, saopšteno je iz te partije.

 „Neodržavanje sjednica lokalnog parlamenta, nemanje podrške sopstvenih odbornika, te neusvajanje najvažnijih dokumenata, `nezdrave` vlastodršce i dalje drži u agoniji iz koje nemaju snage da građanima saopšte realnost, da i sebi i njima priznaju nemogućnost da i dalje vrše vlast. Umjesto toga, vlastodršci iz džepova naših građana svakodnevno, u punom kapacitetu, rasipaju novac za nepotrebna putovanja, posjete i prijeme. Očekivano – jer su na vlast došli bez ikakvog programa“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako su kazali, neusvajanjem Programa rada Skupštine, Plana lokalnih javnih radova, finansijskih izvještaja za prošlu i programa rada za ovu godinu lokalnih javnih ustanova i preduzeća pokazuju najdublju krizu te koalicije, pa je svakom građaninu jasno „da po statutu i zakonu njihovi direktori, i ovi vlastodršci, i dalje nezakonito sjede na tim mjestim“

„Kada se ovome doda da nije usvojen ni rebalans budžeta za prošlu, kao ni budžet Opštine za ovu godinu, onda rasulo `nezdravih` beranskih vlastodržaca i njihova vlast dobijaju svoju kompletnu sliku.  Pokušaji te neodgovorne družine da i dalje, kao svoje, afirmišu višegodišnje projekte i programe koje im je ostavila Demokratska partija socijalista, jer svojih nemaju, su im sada uzaludni, jer su ih građani pročitali kao bezidejne i `nezdrave` po ovu sredinu. Zato im i šalju jasnu poruku da vlastodršci smognu snage da podnesu ostavke i svojim odlaskom omoguće nesmetan razvoj beranskog kraja“, saopšteno je iz DPS-a.

Iz te partije su kazali da je koalicija „Zdravo Berane“ dovela taj grad u bezizlaznu situaciju.

„Ipak, Demokratska partija socijalista, još jednom, opominje i ukazuje da postoji samo jedan jedini izlaz iz ove situacije, a to je zakazivanje prijevremenih lokalnih izbora, na kojima će Koalicija `Zdravo Berane`većinskom voljom građana, zbog dobra Berana, biti poslata u političku prošlost, gdje im je i mjesto“, saopštili su.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor