Search
Close this search box.

Dozvoljena gradnja akva-parka u Danilovgradu, elitno naselje – vila počelo sa gradnjom

Zorica Kovačević, predsjednica Opštine Danilovgrad kazala je da je u tom gradu počela gradnja elitnog naselja – vila, dok je izgradnja akva-parka u fazi izrade projektne dokumentacije, ističući da je turska kompanija koja je investitor platila komunalije i dobila dozvolu za gradnju.

Foto: portalanalitika.me
Foto: portalanalitika.me

Prema njenim riječima, kompanija je kupila još zemljišta gdje planira da nastavi s izgradnjom još vila. Što se tiče akva-parka radi se idejno rješenje i investitor je takođe iz Turske, a imaju najavu da se ni od te investicije neće odustati. Turske kompanije započele su još neke investicije kazala je ona, dok je proizvodnja pečuraka u Martinićima završena i zaposlena je domaća radna snaga. Već imaju prve pečurke namijenjene za izvoz, a investitor je Ukrajinac, kazala je Kovačević.

Ona je istakla da će odluku o kandidatu DPS-a za čelno mjesto lokalne uprave donijeti organi partije, te da je sigurna da će to biti pobjednički kandidat.

Istakla je i da je srećna što Opština Tuzi ima veći budžet, ali naglasila da je Danilovgrad svoj budžet realno planirao, kazajući prema budžetu, da se to se odnosi na porez na imovinu koja je nekada bila vlasništvo „Plantaža“. Svako ostvarenje budžeta, prema njenim riječima, im je preko 93 odsto, a naplata sopstvenih prihoda preko 80 odsto. Odrekli su se, dodaje, jednog dijela prihoda kao podsticaj poslovnom okruženju, a značajna sredstva opredijelili i za podršku privredi tokom pandemije.

O njihovoj budzetskoj i fiskalnoj odgovornosti, kako ona tvrdi, govore i pozitivni nalazi brojnih revizija, pa i revizija DRI.

Kako je istakla, krupnim pitanjima, kao što je to da Spuž dobije neki vid samostalne lokalne samouprave tipa gradske opštine, mora se ozbiljno prići, zaključujući između ostalog da svaki vid promjene organizacije lokalne samouprave mora biti zasnovan na realnim pokazateljima i omogućiti održivi razvoj te sredine, dodajući da postoji veoma kompleksna zakonska procedura koja podrazumijeva ozbiljne analize.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor