Dogovorene obuke i donacije sa turskom policijom

Posjeta direktora Uprave policije Zorana Brđanina nacionalnoj policiji Republike Turske bila je prilika za usaglašavanje niza zajedničkih aktivnosti, obuka ali i donacija crnogorskoj policiji u narednom periodu, saopšteno je iz Uprave policije.

Brđanin je tokom višednevne posjete Nacionalnoj policiji Republike Turske imao više sastanaka sa čelnicima turske policije i obišao Direktorat za specijalne operacije i sjedište policije u Istanbulu, a delegacija crnogorske policije koju je predvodio direktor Brđanin posjetila je i Muzej Kemala Ataturka.

Brđanin i rukovodilac Odjeljenja za specijalne operacije Selami Türker razgovarali su juče o nastavku uspješne razmjene iskustava i praksi specijalnih policija Crne Gore i Republike Turske.

„Niz susreta čelnika crnogorske policije sa turskim policijskim zvaničnicima bile su povod za sagledavanje oblasti u kojima je neophodno unaprijediti saradnju i djelovanje, te se kao jedna od oblasti posebno istakla borba protiv sajber kriminala“, navode iz Uprave policije.

Transnacionalna priroda visokotehnološkog kriminala je razvila potrebu da policijske službe udruženo djeluju u suzbijanju zloupotrebe informacionih tehnologija i posljedica po privatni i javni interes.

Danas je Zoran Brđanin boravio u posjeti policije u Istanbulu gdje se na sastanku sa Zaferom Aktašem razgovaralo o budućim modalitetima saradnje i zaključeno je da je snaženje saradnje policijskih organizacija ključno za borbu protiv organizovanog kriminala i suočavanje sa svim pošastima koje on sa sobom nosi.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor